דלג לתוכן

פוריות לחולה במחלת אדיסון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/06/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

שלום! אני בת 28 ובעלי ואני מנסים להיכנס להריון קרוב לשנה. בעלי חולה במחלת אדיסון ונוטל באופן יום יומי סטרואידים וכדורים להפחתת לחץ הדם. הוא מתפקד כרגיל ביום יום בזכות הכדורים. האם זה עשוי להשפיע על הכניסה להריון? מה עלינו לעשות אחרי שנה של ניסיונות ללא הצלחה

תשובה:

אי פוריות אצל בני זוג מוגדרת כאי הצלחה להיכנס להריון לאחר שנה של נסיונות, ללא שימוש באמצעי מניעה. אינני יודעת אילו תכשירים להפחתת לחץ דם נוטל בעלך אך ידוע ששימוש בסטרואידים במינונים גבוהים עלול לגרום לירידה בפוריות הן אצל גברים והן אצל נשים. עצם היותו של בעלך חולה במחלה כרונית (מחלת אדיסון) עלולה לגרום לירידה בפוריות. אם אכן הבעיה היא אצל בעלך ניתן לבצע בדיקות מדגימת זרע שהוא ייתן כדי, לבחון את נפח נוזל הזרע, מס' תאי הזרע, יכולת התנועה שלהם וצורתם - כל אלה מהווים גורם חשוב בהצלחה להיכנס להריון. אם כל התכונות הנ"ל תקינות, יש לשלול בעיה אצלך, כיוון שאצל זוגות לא פוריים - 23% מהמקרים מדובר בבעיה אצל הבעל, 28% מהמקרים לא מוסברים והיתר נובעים מבעיות אצל האישה. בשלב ראשון הייתי ממליצה לקבוע פגישה אצל רופא/ה המתמחים בפוריות והם יסבירו לכם את כל האפשרויות הקיימות ויפנו אתכם לבדיקות המתאימות.
רופאים בתחום
 איה מדיקל רפואת נשים מתקדמת
איה מדיקל רפואת נשים מתקדמת יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' ארנון ויז'ניצר
פרופ' ארנון ויז'ניצר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר דוד שרים ושות'
ד"ר דוד שרים ושות' עורך דין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו