דלג לתוכן

טיפול בהתקפי כאב במעי הגס לחולה קרוהן או קוליטיס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/06/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

בני בן ה 20 חולה קרוהן או קוליטיס (אין אבחנה סופית), והיה מאושפז לא פעם בעקבות התקפים חריפים למרות טיפול ברפאסל וסטרואידים. כעת הרופאה ממליצה לתת לו ABITREXATE בזריקה פעם בשבוע ל 4 חודשים. מה דעתכם?

תשובה:

ראשית, מדוע אין אבחנה מדויקת בין קוליטיס לקרוהן? מהנחתך אני מבין שיש פגיעה תחתונה ועליונה במעי. בפגיעה בחלק התחתון של המעי ניתן להשתמש בחוקנים של סטרואידים ובכך לחסוך מעט את הטיפול הסיסטמי, או בחוקנים של חומצה 5 - אמינוסליצילית. לא לשכוח ניסיונות טיפול אנטיביוטיים אמבולטורים במטרוגיל (מטרונידאזול) וציפרופלוקסאצין. זריקות מתותרקסאט (ABITREXATE) הן טיפול שקיים במחלות אלו.זוהי תרופה שאם נוטלים אותה יש לנטר היטב מצב ספירת דם ותפקודי כבד, ולא לשכוח לקחת חומצה פולית יחד עם המתותרקסאט. כמו כן יש תרופה חדשה בשם ראמיקד, שאצל חלק גדול של החולים חוללה ניסים. שאל את הרופא הגסטרואנטרולוג שלך. יש להמציא אישורים מנהליים לקבלת התרופה. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה
רופאים בתחום
ד"ר יצחק אייזנמן
ד"ר יצחק אייזנמן עיניים
ד"ר אבי פצ'ו
ד"ר אבי פצ'ו וטרינרים
ד"ר סיימון ישראלי-קורן
ד"ר סיימון ישראלי-קורן נוירולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו