מה קורה כאשר נגמרות הסוללות של קוצב לב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אודה לכם אם תתארו לי מה אמורה להרגיש חולה (בת למעלה מתשעים) כשיגמרו הבטריות בקוצב הלב שלה. היא יודעת שזה יביא את קיצה. שאלתי היא: איזה סוג של סבל היא בוחרת לעצמה. יש לה COMPLETE AV BLOCK ומושתל אצלה קוצב לב קבוע.

תשובה:
אין צורך להגיע לשלב בו נגמרות הבטריות בקוצב הלב. תוכלו לפנות אל מרפאת הקוצבים במכון הלב בבית החולים בו השתילו לה את הקוצב, ולבדוק את מצבו. באופן תיאורטי, אם קוצב הלב אינו פועל, והחולה סובלת מ- Complete AV Block, הסכנה היא שהפולסים החשמליים שמקורם בעליית הלב, לא יגיעו אל החדרים (בגלל הבלוק), ולכן קצב התכווצות החדרים יהיה איטי מאוד, ולא יוכל לספק את דרישת החמצן של הגוף.