בדיקת אולטרסאונד היכולה להצביע על בעיות בדרכי המרה או בלבלב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

תוצאות בדיקת אולטרסאונד בטן / אגן: כבד בגודל תקין, בכיס מרה משקע אקוגני, כולדוכוס מורחב, קוטרו כ- 0.9 ס"מ, לא מודגמת בבירור סיבת ההרחבה. הרחבה קלה של דרכי מרה מרכזיות תוך- כבדיות. הדגמת לבלב חלקית בלבד עקב ריבוי גזים במעי. אורך כליות שמור, מימין לכליות ציסטה קורטיקלית קטנה בקוטב העליון. טחול תקין, בשער הטחול מבנה פרנכימטי בקוטר 1.5 ס"מ, יכול להתאים לטחולון. יש הרחבת דרכי מרה תוך וחוץ- כבדיות, לא הודגמה סיבת ההרחבה. נשלחה שוב ל CT וגסטרואנטרולוגיה. (חום מדי פעם). מה אפשר להבין מהתוצאות הנ"ל?

תשובה:
במקרה זה יש לשלול אבן בצינור המרה או תהליך חוסם בראש הלבלב , בדרכי המרה הקרובות ללבלב או באיזור החיבור של צינור המרה והתריסריון. לשם כך מומלצת בדיקת CT ו/או בדיקת אולטרסאונד אנדוסקופי. רפואה שלמה