כריתת רחם ושחלות בשל התעבות רירית הרחם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

במאי 2006 עברתי בדיקת היסטרוסקופיה + גרידה עקב התעבות רירית הרחם. נמצאו מספר תאים עם שינויים טרום-סרטניים. בפברואר השנה שוב עברתי את הניתוח, עקב התעבות נוספת של הרירית, והממצאים היה תקינים. אינני מקבלת מחזור מאז אוגוסט 2006 , אך רמות האסטרוגן הולכות ועולות (1500) ובאולטסאונד האחרון שוב נראתה התעבות של הרירית (12 מילימטר). בינתיים עברתי גם US בטן ו- CT בטן, והכל תקין. בדיקת פאפ וקולונוסקופיה תקינות. אחד הרופאים שנבדקתי אצלם הציע כריתת רחם ושחלות. האם אכן נכון לעשות זאת? אני חוששת מתופעות לוואי ומתקופת החלמה ארוכה אם אחליט לבצע כריתה מלאה.

תשובה:
מכיוון שאני לא יכולה לראות את כל תוצאות הבדיקות שלך, אני לא יכולה לומר לך אם יש לבצע את כריתת הרחם והשחלות או לא. אבל אני מאמינה שאם הרופאים הגיעו למצב שעל זה הם ממליצים, זהו אכן הפתרון. לגבי חששותייך מהניתוח, הם כמובן מובנים. תופעות לוואי של כריתת רחם ושחלות מהן נשים חוששות יותר מכל הן תופעות של שינויים הורמונליים. מכיוון שלפי מה שכתבת את כבר לא מקבלת מחזור, זה אומר שלא יהיה אצלך שינוי מבחינה הורמונלית. תקופת ההחלמה היא בערך של שבועיים-שלושה. הייתי ממליצה להקשיב לעצת הרופאים המומחים, ואולי בשביל השקט הנפשי, לקבל חוות דעת נוספת. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד