אילו חיסונים מומלצים לאדם הנוסע לנמיביה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לדעת אילו מחלות קיימות בנמיביה, כגון מלריה. איך אני נמנע אם אני נוסע לכמה שנים? האם אפשר ליטול את התרופה למספר שנים? אילו תופעות יכולות להיות?

תשובה:
החיסונים המומלצים לנוסע לנמיביה: חיסון נגד טיפוס הבטן חיסון נגד צהבת (הפטיטיס) מסוג A ו-B חיסון נגד קדחת צהובה חיסון נגד כלבת חיזוק החיסון נגד שיתוק ילדים (פוליו) אם לא קיבלת כזה ב-10 שנים אחרונות. הסיכון למלריה הוא בינוני עד נמוך בערים. הוא יותר נפוץ בפריפריה ולאורך הנהרות. לקבלת מידע נוסף, עיין במדריך לנוסע לחו"ל בפורטל אינפומד: http://www.infomed.co.il/world/travelGuide.asp