הסבר לתוצאות בדיקות ל-EBV
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 38 ולפני כחודשיים חשתי במשך כשלושה שבועות עייפות רבה והרגשה של שפעת במשך כמה ימים. חשתי לבדיקות והנה התוצאות המוזרות. שלושה רופאים אמרו לי שלא יכול להיות EBV ו- CMV ביחד. מה אתם אומרים? EBV IgG 136 EBV EBNA 100

תשובה:
במקרה שלך מדובר בזיהום ב-EBV. נוגדנים מסוג EBNA מופיעים כ-6-3 שבועות מהופעת הסימפטומים של המחלה ונשארים למשך כל החיים. הנוגדנים מסוג IgG מעידים על חשיפה לווירוס בעבר' וגם הם נשארים לכל החיים. אין בתוצאות הבדיקות עדות לזיהום ב- CMV. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד