כאב ראש בחלק האחורי של הראש
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

מזה מספר חודשים שאני סובלת מכאבי ראש, בעיקר בחלק האחורי העליון של הראש, בדרך כלל באיזור מאד ממוקד. אני קמה בבקר עם הכאב והולכת לישון איתו בערב. בצהריים ברוב הימים המצב יותר טוב. בדיקות הדם שעשיתי תקינות, הייתי אצל רופא עיניים שאמר שהכל בסדר. עשיתי צילום רנטגן והכל בסדר. רופא המשפחה נתן לי כדור naproxi 500mg . לא היה שיפור במצב. לאחר מכן נתן לי elatrolet 10mg ואני רק עייפה יותר. הרופא אמר שאני צריכה לנסות לפחות שבוע ימים ואני מיואשת. אולי יש לכם איזה פיתרון עבורי?

תשובה:
דבר ראשון במקרה של כאב ראש אחורי - יש למדוד לחץ דם. תעשי ניטור של 2-3 מדידות ביום בשעות שונות. יש לפנות לנוירולוג אם לחץ הדם תקין ולשקול הדמיית CT. כמו כן פני לרופא המשפחה שירשום כדורים יותר ספציפיים לכאבי ראש, כמו מיגרלב או רילרט 40. בברכה ד"ר משה ארוך - רופא משפחה