פניצילין בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי דלקת שקדים ורופא המשפחה נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה פן-רפא-וי-ק פורטה (פנצילין V), שאותה עלי ליטול 3 פעמים ביום, 500 מ"ג למשך 10 ימים. אני בהריון, בשבוע ה-19. האם מומלץ לקחת את התרופה? האם זה עלול לגרום נזק כלשהו לעובר?

תשובה:
התרופה פניצילין נחשבת לבטוחה בהריון. היא משתייכת לקטגוריה B - תרופות הניתנות ללקיחה בזמן ההריון ואינן גורמות למומים בעובר. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד