דלג לתוכן

נטילת רסיטל יחד עם גלולות למניעת הריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/06/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

האם ניתן ליטול רסיטל יחד עם גלולות למניעת הריון? מהן תופעות הלוואי שיכולות להיות לרסיטל? האם התרופה ממכרת?

תשובה:

רסיטל היא תרופה יעילה לטיפול בהפרעות דיכאון וחרדה. זו תרופה מקבוצת תרופות נגד דיכאון וחרדה בשם SSRI. התרופה אינה ממכרת, ואין לה תופעות לוואי שפוגעות בעירנות. אין כל מניעה ליטול רסיטל יחד עם גלולות למניעת הריון. משום ששתי התרופות עוברות פירוק בכבד ונקשרות בדם לחלבונים מסוימים, במקרים נדירים, נטילת הגלולות עלולה לפגוע ביעילות של הטיפול ברסיטל. רסיטל מתחילה להשפיע רק לאחר נטילה יומיומית של כשבועיים-שלושה. השפעתה היא הפחתת מצב הרוח העצוב ותסמינים גופניים כמו בכי רב, חוסר תיאבון וקשיי שינה. יש לקחת את התרופה לפחות חצי שנה לפני שמפסיקים להשתמש בה, כיוון שהפסקה מוקדמת יותר מגדילה את הסיכון שכל התופעות שהפריעו למטופל קודם לכן יחזרו. לאחר חצי שנה, מומלץ להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי הפסקת הטיפול או לגבי שינוי מינון. דיכאון בדרך כלל חולף אפילו ללא טיפול, אבל אז זה עלול לקחת יותר משנה, וחבל, כיוון שזהו מצב שיוצר פגיעה קשה בתפקוד של האדם עצמו, ולפעמים גם בהרגשה ובתפקוד של בני המשפחה שלו. לכל תרופה יש שורה ארוכה של תופעות לוואי אפשריות, ומחובת היצרן לפרט אותן בדף הסבר המצורף לאריזה. לא כל אדם שנוטל את התרופה לוקה בתופעת לוואי כלשהי, ובוודאי שלא בכולן. בשבועות הראשונים של נטילת התרופה ניתן להתייעץ עם הרופא המטפל בכל עת שיש תופעות שאת חושדת שהן קשורות לתרופה. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
רופאים בתחום
ד"ר אלי אגרנט
ד"ר אלי אגרנט רפואת שיניים
ד"ר איילת גדרון
ד"ר איילת גדרון יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' יוסף חביב
פרופ' יוסף חביב נפרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו