הבדיקות המומלצות לאישה עם קרישיות יתר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/04/2008
2 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 29, כחצי שנה לאחר לידה. לפני שבוע חטפתי התקף של אבנים בכיס המרה ובמיון הכניסו לי ברנולה למשך שעה. כעבור יומיים-שלושה כאבה לי יד ימין (אותה אחת שבה הכניסו לי ברנולה) מאיזור בית שחי, לאורך הזרוע, לכיוון המרפק. בבדיקת דופלר נראה "קטע וריד ברכיאלי תרומבטי כאשר וריד אקסיאלי ו- IVC פתוחים". אושפזתי בבית חולים למשך 5 ימים לטיפול בקלקסאן, ואני ממשיכה טיפול זה בבית. בהריון סבלתי מכולסטזיס ומעליה בתפקודי כבד שעדיין לא חזרו לתחום הנורמה. בבדיקות האחרונות נמצאו הערכים הבאים: GOT 35 GPT 68 GGT 56 LDH 281 CHOLESTEROL 218 האם יש קשר בין מחלות אוטואימוניות שונות לבין בעיות בכבד וקרישיות יתר? בזמן התקף של אבני כיס מרה, תפקודי הכבד הם פי 2 מאלה שציינתי, אם לא יותר. תוצאות הבדיקות שנעשו לי לבירור קרישיות יתר: PT% 95 PT SEC 10.8 PT INR 1.03 APTT SEC 30 אני לא מעשנת ולא נוטלת גלולות למניעת הריון, ואין אצלי במשפחה סיפור משפחתי של קרישיות יתר. הדבר היחיד שהתלוננתי עליו לפני המקרה היה נימול בגפיים. האם יכול להיות שבאדם בריא, ברנולה גורמת להיווצרות קריש? האם זה קשור ללידה למרות שעברה כבר חצי שנה מאז? אילו בדיקות צריך לבצע על מנת לאתר את הגורם לקריש הדם? מהי בדיקת APLA? מאז נטילת הקלקסאן שמתי לב כי גם ביד השנייה שלי הופיעה בליטה קטנה פנימית בפנים המרפק, על הזרוע. האם זה קשור לבעיות שתיארתי? רופא המשפחה שלי חושב שזה קשור לבדיקת דם שנעשתה לי כשבוע לפני שראה אותי.

תשובה:
נתחיל עם תוצאות תפקודי הכבד שלך. הערכים שציינת הם לא משמעותיים וגבוהים רק במעט מאוד מהנורמה. ערכים גבוהים משמעותיים מבחינה רפואית כאשר הם פי 3 מהנורמה, ואצלך הם פחות מפי 2. הערך הגבוה היחיד והמשמעותי הוא ה- LDH. הסיבות האפשריות לכך רבות ולהלן קישור לתשובה בפורטל אינפומד לגביהן: http://www.infomed.co.il/questions/q_030702_1.htm