נטילת נוקטורנו לשינה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

שלחתי לכם שאלה ונעניתי על ידי ד"ר אביטל-מגן. ביצעתי את המלצתה: במקום לקחת את כדור שינה סטילנוקס שאני כבר לוקחת חצי שנה, ואין לו כבר מספיק השפעה, לגשת לפסיכיאטר ולהוסיף מינון של ויאפקס (הכדור הקבוע שאני לוקחת) ולהרגיש טוב יותר מבחינה נפשית, ואז להתחיל לישון טוב ללא כדורי שינה. ניגשתי לפסיכיאטר ואכן מינון הויאפקס XR הועלה מ-150 מ"ג ל-225 מ"ג. לשינה קיבלתי נוקטורנו למשך כמה ימים. לאחר שנטלתי נוקטורנו לראשונה אתמול בלילה, לא חשתי את השפעתו, והשינה לא היתה רצופה, עם תופעת לוואי של טעם מר בפה. האם אלו תופעות לואי של התרופה והאם הן אמורות לחלוף?

תשובה:
נוקטורנו הוא כדור שינה שיעילותו דומה לזו של סטילנוקס. לעיתים, כשהאדם רגיל לשימוש בכדורי שינה, אלה כבר לא עוזרים לו, כיוון שהגוף התרגל לכמות או לסוג מאוד מסוים של חומר על מנת להירדם. זהו שלב המעיד על תחילת התמכרות של הגוף לכדורי שינה, ואי לכך אני ממליצה להיוועץ עם הפסיכיאטר המטפל אם כדאי שבכלל תמשיכי לקחת כדורי שינה, ובאיזה מינון. אולי דווקא טוב שהנוקטורנו חלש יותר מהסטילנוקס ופחות מרדים, כי כאשר התחלת עם הנוקטורנו למעשה התחלת תהליך של גמילה מכדורי שינה. בהדרגה לוקחים משהו יותר ויותר חלש, עד להפסקה מוחלטת של כדורי שינה. תופעות הלוואי של נוקטורנו כוללות טעם לא נעים או יובש בפה. קשה לומר אם אלו תופעות שילוו לאורך זמן או יחלפו לאחר כמה ימים של נטילה יומיומית. ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית