דלג לתוכן

מחלת גיליאן-בארה כסיבוך של מחלה ויראלית

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/06/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 20. חליתי בשפעת קשה שנמשכה כשבוע, ועדיין נשארה חולשה גופנית עד ליום שבו קיבלתי חיסון OPV וטטנוס לגילאי 14. האם יתכן שמועד החיסון שהיה סמוך לשפעת גרם לאי-יציבות בריאותית במשך תקופה של 21 יום, ושזה הביא להתפרצות של מחלת גילאן-בארה או מחלה נוירולוגית אחרת המתחילה בשיתוק מן הרגליים ותוך זמן של 4-3 ימים הופכת לשיתוק נשימתי וכללי? לא ברור לי מה מצבך כעת. יש פרסומים רבים בספרות הרפואית על הקשר בין מחלות ויראליות לתופעות נוירולוגיות, כגון תסמונת גילאן-בארה (Guillain Barré), תסמונת רייס (Reye's), תסמונת קליין-לוין (Kleine-Levin) או מחלת פרקינסון לאחר אנצפליטיס. מחלת השפעת שבה חלית, ואפילו החיסון נגד המחלה, עלולים לגרום להפרעות נוירולוגיות מרכזיות בדרגות חומרה שונות, ובעיקר אצל פעוטים וילדים. מכיוון שהבעיה מוכרת כבר לא מעט שנים, אני מניח שגם אתה פנית לרופאים מקצועיים, נוירולוגים או מומחים למחלות זיהומיות, על מנת לבדוק את הקשר בין מה שאירע לך ובין הגורם האמיתי, מחלתך או החיסון שניתן לך. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ רפואי ממוקד על ידי מומחים בתחומים אלה. בברכה ד"ר נחום ורבין

תשובה:

מומחה לכירורגיה כללית
רופאים בתחום
ד"ר סמיון קרסניאנסקי
ד"ר סמיון קרסניאנסקי אורתופדיה
ד"ר גבי שמש
ד"ר גבי שמש עיניים
ד"ר אסי דרור
ד"ר אסי דרור רפואה אסתטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו