תופעות לוואי של תרופות לסכיזופרניה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בני חולה במחלת הסכיזופרניה, והוא כעת אחרי אשפוז שני של 50 יום. הוא יצא מן האשפוז עם טיפול בתרופות דפלפט (פעמיים 500 מ"ג), סוליאן (פעמיים 600 מ"ג), ארטן (פעמיים 5 מ"ג) ודרלין (פעמיים 10מ"ג) כדי למנוע את תופעות הלוואי של רעידות ותנועתיות ברגליים. היום, אחרי שבועיים מאז שחרורו מבית החולים, הוא עדיין סובל מתופעות הלוואי האלה שגורמות להרגשת כבדות ברגליים. האם אין תחליף לתרופה שגורמת לו תגובה זו? זה כבר גובל בנזק להתקדמות שהושגה לאחר הטיפול בהתקף הפסיכוטי, ובמקום להשתקם אנו נסוגים איתו לאחור.

תשובה:
הרגישות לתופעות לוואי מתרופות שונות לטיפול בסכיזופרניה היא אינדיבידואלית, ולגבי כל מטופל לעיתים נדרשת תקופת ניסוי וטעייה עד שמגיעים לאיזון התרופתי אשר גם מטפל בצורה האופטימלית בתופעות של הסכיזופרניה, וגם מצמצם למינימום את הסבל מתופעות לוואי. לצערי, לא אוכל לתת תשובה מלאה דרך האתר, כיוון שבנך מקבל טיפול מורכב, וחשוב מאד שלפני שפסיכיאטר ישנה משהו בתרופות, הוא יכיר היטב את ההיסטוריה של בנך מבחינת מהלך המחלה ומבחינת טיפולים תרופתיים קודמים. כדי לטפל בתופעות הלוואי שציינת ניתן לנסות להעלות את מינון הארטן (עוזר לכבדות) או במינון הדרלין (עוזר לתחושת האי-שקט, או הצורך להניע הרבה את הרגליים). אבל אנא אל תבצעו שינויי מינון אלה על דעת עצמכם, אלא התעייצו עם הפסיכיאטר המטפל. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית