דלג לתוכן

עוד על השמנה בעקבות נטילת סרוקסאט

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/07/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

אני נוטלת כשנה סרוקסט כדור אחד 20 מ"ג ביום, ומרגישה נהדר לאחר שהייתי בדכדוך . שמנתי כ 15% ממשקלי בזמן נטילת התרופה. האם ע"י דיאטה אפשר להוריד במשקל, או שכל מאמציי יעלו בתוהו ומאחר ובכדור עצמו יש חומרים שמעכבים ירידה במשקל ? אודה לכם מאוד לקבלת תשובה מהירה.

תשובה:

סרוקסאט עשוי לגרום להשמנה בחולים המטופלים בו, מכיוון שהוא מביא לעליה בתיאבון ובכמיהה לפחמימות. חשוב להיות מודעים לאפשרות זו, ולנסות להימנע מאכילה מופרזת, ובמיוחד מאכילת פחמימות מופרזת. בתרופה בהחלט אין חומרים המעכבים ירידה במשקל. אפשרות נוספת, שלא תמנע את הדיאטה, אך עשויה אולי להקל עליה, היא להחליף את הסרוקסאט בתרופה אחרת מקבוצת ה- SSRI, שפחות גורמת לתופעות לוואי שכאלה.
רופאים בתחום
ד"ר אמיר פז
ד"ר אמיר פז פסיכיאטריה
ד"ר עופר רק
ד"ר עופר רק אורתופדיה
ד"ר מודי נפתלי
ד"ר מודי נפתלי עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו