מדללי דם אחרי אירוע מוחי לחולה סוכרת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/07/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אבי בן 67 חולה בסוכרת. לקה בשני אירועים מוחיים בשנים 2000 ,2001. כתוצאה מכך קיימת פגיעה בזיכרון ובהליכה. הוא נעזר בהליכון ובכסא גלגלים. בתחילה קיבל פלאויקס וטיקלידיל. כיום אינו מקבל תרופות לדילול דם. אציין כי רמות הכולסטרול והשומנים בדם כיום תקינות. האם אין הוא אמור לקבל מדללי דם? ואם כן -איזה? כיום מקבל סימוביל, מונוקורד, אנלדקס, קרדוקסין.

תשובה:
קרדוקסין הוא סוג של מדלל דם, אך לדעתי אינו מספיק. כדאי לדבר עם רופא הסוכרת. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה