בתקופה האחרונה יש לי כאבים / לחצים בראש עם הקרנות בלתי נסבלות לאזור העי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/07/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

בתקופה האחרונה יש לי כאבים / לחצים בראש עם הקרנות בלתי נסבלות לאזור העיניים. אני והפסיכולוג הגענו למסקנה כי ייתכן שמדובר במצב מצטבר של לחץ. מצד שני הבדיקות הנוירולוגיות תקינות לחלוטין. בבדיקת דם התגלה חשד למחלת הנשיקה. שאלות: 1. האם ייתכן קשר בין הסימפטומים שתיארתי למחלת הנשיקה (אם קיימת) ? 2. אילו בדיקות נוספות אני יכול לבצע על מנת לשלול תסמינים רפואיים? 3. אבקש חוות דעת כללית - האם תופעה זו מוכרת?

תשובה:
מצב הנקרא tension headache יכול לנבוע ממתח ולגרום לכאבי ראש באזור הרקות משני צידי הראש, עם הקרנה בד"כ לצוואר. הכאב עמום בד"כ, הוא מתחיל באמצע היום ומתגבר לקראת הערב. כאב המקרין לעיניים יכול לנבוע מהנ"ל, אך גם לדוגמה מבעיה בראיה, ממיגרנות, ועוד. מחלת הנשיקה יכולה לגרום לסוגי תסמינים רבים, ביניהם כאב ראש. בכל מקרה של כאבי ראש כדאי לערב את רופא המשפחה, על מנת להגיע לאבחנה המדויקת.