דלג לתוכן

הריון לסובלת מחוסר איזון של בלוטת התריס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/07/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 26, ומטופלת באלטרוקסין מזה 7 שנים. רוב הזמן תפקודי בלוטת התריס שלי מאוזנים, כשלאורך השנים הופר האיזון מדי פעם (לשני הכיוונים), ומינון התרופה שונה בהתאם. כיום אני מטופלת ב- 100 מק"ג ליום. על אף שבבדיקות הדם לתפקודי הבלוטה מאוזנים - מאז שהתגלתה תת-הפעילות מופיע המחזור החודשי שלי בדרך כלל אחת לכחודש וחצי (ולפעמים אחת לחודשיים), והדימום כבד משהיה קודם לכן. אני מתכננת להיכנס להריון בעתיד הקרוב ועולות לי שאלות רבות, כמו גם חרדות סביב הנושא: האם צפויים לי קשיים בכניסה להריון? מה עלי לדעת לפני הנסיונות; שמעתי פעם שלפני הכניסה להריון יש להוריד את רמת ה- TSH לבין 1-2 במקום 1-6, האם המידע מדוייק? כל כמה זמן לפני תחילת ההריון ובמהלכו יש לבצע בדיקות דם בכדי לוודא שהרמה תקינה? והשאלה הגדולה מכל - האם באמצעות ניטור אחראי של תפקודי הבלוטה אפשר להימנע מהנזקים הנגרמים לעובר בשל תת- תפקוד הבלוטה?

תשובה:

כל עוד בלוטת התריס בתחומי הנורמה, לא צריכה להיות בעיה להיכנס להריון. בדרך כלל הבלוטה עלולה לצאת מאיזון לאחר הלידה, ולכן חשוב להיבדק בעיקר לאחר הלידה, ועוד פעם אחת כמה חודשים לאחר הלידה. כל הילדים בארץ עוברים בדיקת סריקה של בלוטת התריס מייד אחרי הלידה. בכל אופן דווחי בזמן הלידה שאת מטופלת באלטרוקסין ואז מוסיפים עוד בדיקה. תהיי רגועה בנושא זה. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה
רופאים בתחום
פרופ' אילנה בלום לובל
פרופ' אילנה בלום לובל פנימית
ד"ר רות וינברג
ד"ר רות וינברג רפואת שיניים
פרופ' טובה ליפשיץ
פרופ' טובה ליפשיץ עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו