דלג לתוכן

האם לעבור בדיקת מיפוי עצמות אם הסימפטומים נחלשו

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/07/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

סבלתי במשך תקופה ארוכה מכאבים עזים בגב, בברכיים ובכף הרגל באיזור האצבעות. יש לציין כי הכאבים חזרו ונשנו למרות שהייתי מטופלת בפיזיותרפיה לטיפול בכאבים בגב, בברכיים ובכף הרגל, ואף יש לי מדרסיים. לאור העובדה כי הכאבים חזרו ונשנו, הופניתי ע"י אורתופד למיפוי עצמות (יש להדגיש כי לפני שנה ביצעתי מיפוי עצמות בשל שבר מאמץ שהיה לי). אני חיילת, ועד שנקבע התור למיפוי עצמות עברו כבר חודשיים- ויחד עם זאת הכאב בכף הרגל ובברכיים נעלם כליל, ובגב הכאב הופחת בצורה משמעותית. שאלתי היא - האם לגשת למיפוי עצמות לאור עובדות אלו או שעדיף לבטל זאת בשל הקרינה המיותרת?

תשובה:

מיפוי עצמות הינה בדיקה אשר מדגימה מצבים פתולוגיים בעצם (אזורים בהם יש יצירת עצם מוגברת). מטרת הבדיקה היא לזהות פתולוגיה גרמית (של העצם) המובילה לכאבים מהם את סובלת. כמות הקרינה בבדיקה היא מינימלית והסיכון ממנה נמוך. משאלתך ברור כי עברת לפני כשנה מיפוי עצמות, אך לא תיארת את תוצאותיו. אני מבין שכעת אין לך סימפטומים, ואת בתהליך של שיפור מבחינת הכאבים. אכן כאבים ממושכים בעצמות ובמפרקים דורשים בירור מקיף במסגרת אורתופדית- ראומטולוגית, כולל צילומים, מיפוי עצמות, בדיקות דם ועוד. מאידך, אם ביצעת מיפוי עצמות לפני שנה שפורש כתקין, וכעת את חשה בטוב, אני מעריך כי אין צורך בביצוע הבדיקה בשנית. באם תחזורנה התלונות יש צורך בהתייעצות חוזרת עם אורתופד או ראומטולוג, להמשך בירור הסיבה לכאבים המפושטים והחוזרים אותם את מתארת.
רופאים בתחום
ד"ר נדאל מוהנא
ד"ר נדאל מוהנא אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר שמעון שטורך
ד"ר שמעון שטורך נפרולוגיה
ד"ר משה חיימוף
ד"ר משה חיימוף אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו