דלג לתוכן

שילוב אנטיביוטיקה, תרופות נוגדות חרדה וגלולות למניעת הריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/07/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

השבוע התחלתי להשתמש בתרופות קלונקס - חצי כדור ביום + ציפרלקס 1 כדור ביום עקב התקפי פאניקה. בעוד יומיים עלי לעבור עקירת שן. היות שאני סובלת מאוושה בלב עלי ליטול 4 כדורי מוקסיפן פורטה 500 מג' שעה לפני העקירה. האם התרופות הללו מתנגשות? כלומר, האם שילוב זה יבטל את השפעת אחד הכדורים? דבר נוסף, אם מידע זה רלוונטי - אני נוטלת גם גלולות למניעת הריון בשם יסמין.

תשובה:

התרופות שציינת - קלונקס (ממשפחת הבנזודיאזפינים - תרופות מרגיעות) וכן ציפרלקס (ממשפחת חוסמי ספיגה של סרוטונין) אינן מושפעות מנטילת מוקסיפן, והמוקסיפן אינו מושפע מהן. חשוב לציין שנטילת אנטיביוטיקה עשויה לפגוע ביעילות של גלולות למניעת הריון, ולכן מומלץ להשתמש באמצעי מניעה נוסף בזמן שאת נוטלת אנטיביוטיקה (ואפילו עד לשבוע לאחר מכן). בכל מקרה, כיוון שמדובר בטיפול חדש עבורך, אני ממליצה להתייעץ עם הרופא שרשם לך את התרופות. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר סטיבן וולקס
ד"ר סטיבן וולקס אורתופדיה
ד"ר איילת גדרון
ד"ר איילת גדרון יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
 עמותת מעל"ה
עמותת מעל"ה רפואת כאב
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו