בחורה אנורקסית שמסרבת להתאשפז
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי חברה בת 22 שסובלת ממחלת האנורקסיה כבר שנים. מכיוון שהיא בוגרת, לא ניתן לאשפז אותה בניגוד לרצונה, אך היא פוחדת מאוכל ושוקלת 25 קילו. הוריה אינם מאשפזים אותה מכיוון שהיא לא מסכימה. מה ניתן לעשות ואת מי ניתן לערב?

תשובה:
אין הרבה מה לעשות במקרה שכזה. היא בוגרת והיא צריכה לקחת אחריות על גופה. רק אם פסיכיאטר יחליט שהיא לא כשרה לקחת החלטות על גורלה היא תקבל אפוטרופוס, והוא יוכל להסכים לאשפוזה. מחלת האנורקסיה היא מחלה קשה מאוד ועל מנת שהטיפול בה יהיה מוצלח, צריכים להיות מעורבים בו אנשי מקצוע מגוונים - פסיכולוגים, פסיכיאטרים, רופאים ודיאטנים. ד"ר גיל טאובר - אינפומד