דלג לתוכן

נטילת סימבאסטאטין בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/07/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בשבוע החמישי של הריון לא מתוכנן. בחודש האחרון לקחתי סימבאסטאטין להורדת הכולסטרול (20 מ"ג), 9 כדורים במשך החודש. האם עלי להפסיק את ההריון?

תשובה:

אומנם לא נהוג לתת סימבאסטאטין במהלך הריון (כיוון שעל פי מחקרים בחולדות, נמצא שיש תרופות מאותה משפחה שיכולות לגרום למומים בעובר), אך אין התוויה לביצוע הפלה אם התרופה נלקחה בשוגג. כמובן שעליך להיוועץ ברופא המטפל, שיערוך מספר בדיקות ויוכל להעריך את מצב העובר. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר מרים אמונה אופק
ד"ר מרים אמונה אופק ילדים
ד"ר ארי דירוא
ד"ר ארי דירוא אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
פרופ' ג'ראלד פרייזר
פרופ' ג'ראלד פרייזר גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו