דלג לתוכן

שאלה

אני בן 20. לפני כשנה -שנה וחצי חשתי כאבים בברך שמאל, פניתי לרופא, הוא עשה לי בדיקה זריזה ואמר שאין לי כלום. אחרי כמה חודשים חזרו הכאבים ואז נשלחתי לאורתופד, משם נשלחתי ל- MRI וקבעו שיש לי קרע במניסקוס. היתי אצל כמה אורתופדים, חלקם אמרו לי לעשות את ארתרוסקופיה וחלקם אמרו לעשות פיזיותרפיה, ואף אחד מהם בכלל לא הסתכל על תוצאות ה- MRI (הכוונה לדיסק). יש לציין כי הברך לא ממש כואבת, יש כאבים קלים וקצת נפיחות. רק אם אני עושה פעילות או תנועה לא נכונה הכאבים חוזרים וגם בדר"כ הכאבים באים כל חודשיים -שלושה. אם אני מיישר את הברך עד הסוף - יש מין קליק והברך ננעלת, לכן אני נמנע מלעשות זאת, וכשיש כאבים חזקים אני שם תחבושת אלסטית. בבדיקת ה-MRI נרשם: "מבנה תקין של הסהרון המידאלי. בסהרון הלטראלי מודגם קרע תוך- מניסקלי בעיקר בקרן הקדמית ובגוף ומעט גם בקרן האחורית של סהרון זה" שאלותיי הן: 1. האם פזיותרפיה תעזור מבלי לעשות את הניתוח? 2. אחרי הניתוח, האם הברך חוזרת לקדמותה ולפעילות רגילה? ואם כן - אחרי כמה זמן? 3. האם נפגעים איברים אחרים בברך אם עושים את הניתוח ואם לא עושים?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/06/2006
1 דקות קריאה

תשובה:

"אין נביא בעירו " - עד שלא תסיים סדרת פיזיותרפיה מלאה לא תדע אם הפיזיותרפיה פתרה את הבעיה ב-100 אחוז או שיש עוד תלונות. ראה על קרע מניסקיאלי - http://orthoinfo.aaos.org/fact/images/cons1_145_277.jpg
רופאים בתחום
ד"ר אהוד רז
ד"ר אהוד רז יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אמיל בירמן
ד"ר אמיל בירמן פסיכיאטריה
פרופ' ראובן מדר
פרופ' ראובן מדר פנימית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו