אודה לקבלת הסבר מהי הרדמה ספינאלית ומהי הרדמה אפידורלית, מה ההבדל ביניהם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/09/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

אודה לקבלת הסבר מהי הרדמה ספינאלית ומהי הרדמה אפידורלית, מה ההבדל ביניהם, ומתי האחת עדיפה על השניה במקרה של ניתוח אפצס פריאנלי / פיסטולה פריאנלית

תשובה:
גם הרדמה ספינלית וגם הרדמה אפידורלית הם סוגי הרדמה שנקראת אזורית, ובה מוזרק לחוט השדרה חומר אלחוש דרך חוליות הגב ומאולחש אזור מוצא העצבים הגדולים האחראים על עצבוב תנועתי ותחושתי. שתיהן מהוות אלטרנטיבה להרדמה כללית בניתוחים בפלג הגוף התחתון. למרות הדמיון ביניהן, ההבדל הוא בטכניקת ההזרקה. בהרדמה אפידורלית מוזרק חומר הרדמה דרך צנתר קטן לחלל שמעל למעטפת חוט השדרה. בהרדמה ספינלית מוזרק חומר במינון נמוך יותר, ישירות לחלל השדרה המכיל את הנוזל הספינלי. הרדמה ספינלית היא עמוקה וממושכת יותר ולכן כוללת יותר תופעות לוואי כמו כאבי ראש וירידת לחץ דם. לגבי סוג ההרדמה העדיפה בניתוח שלך תצטרכי לדון עם המנתח והרופא המרדים.