אני בן 25 והאשך השמאלי שלי גדול יותר מהימין בהרבה. בבדיקות שעשיתי לפני ה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/08/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 25 והאשך השמאלי שלי גדול יותר מהימין בהרבה. בבדיקות שעשיתי לפני הגיוס אמרו לי שזה וריד נפוח ואני צריך לפנות לרופא ושברוב המקרים הטיפול יכול לסכן את הפוריות. היום אני מרגיש צורך בטיפול כי מבחינה אסתטית אני כבר לא מסוגל להתמודד עם זה. האם קיים סיכון בפוריות ? האם יש דרך נוספת לטיפול בדבר כיום ? והאם אחרי הטיפול אני אראה שינוי ניכר ?

תשובה:
לא בטוח שהרחבת ורידי האשך הם הסיבה לנפיחות, ייתכן שמדובר בנוזל, למשל. כמו כן לא כל מקרה של הרחבת ורידים (בלועזית- וריקוצלה) גורם לירידה בפוריות. בכל מקרה כדאי לפנות לאורולוג וכן לבצע בדיקת אולטרסאונד אשכים על מנת לאבחן ולטפל בבעיה.