ירידה בהמוגלובין ותסמינים של אנמיה אצל נערה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 18. לפני כשנה וחצי תרמתי דם בבית הספר, ולפני התרומה בדקו לי את רמת ההמוגלובין והתוצאה היתה 15. לפני כ-4 חודשים תרמתי דם שוב, ורמת ההמוגלובין הייתה 12.8. היום הלכתי לתרום ורמת ההמוגלובין שלי הייתה נמוכה מדי - 11.7. ממה זה יכול לנבוע? אני לא יודעת אם זה קשור, אבל בזמן האחרון אני סובלת מעייפות וכאבי ראש, כשאתמול היה לי כאב ראש חריף מאוד שבתחילתו סבלתי מטשטוש בראייה למשך שעה בערך.

תשובה:
את מתארת ירידה הדרגתית ברמת ההמוגלובין שלך. ירידה של 3.5 מ"ג בהמוגלובין בשנה וחצי זו אנמיה כרונית, וכעת רמות ההמוגלובין שלך נמוכות מספיק כדי שיופיעו אצלך תסמינים של אנמיה כמו כאבי ראש, עייפות, סחרחורות, ראיית "שחור בעיניים", קוצר נשימה ועוד הרבה אחרים. אני מייעץ לך לגשת בדחיפות לרופא המטפל שלך בקהילה על מנת שיערוך את הבדיקות הרוטיניות במקרה שכזה כדי לגלות את מקור האנמיה. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ומגוונות. אם הרופא לא יוכל לעלות על הבעייה במהירות, הייתי מייעץ לך לפנות לרופא המטולוג אשר יוכל להיכנס לעובי הקורה במקרה שלך. אנמיה או איבוד דם הם מצבים שיש לטפל בהם בדחיפות ואסור להזניח אותם! ד"ר גיל טאובר - אינפומד