כאבי בטן תחתונה בילד בן 3
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/08/2009
2 דקות קריאה
שאלה:

בני בן ה-3 ושמונה חודשים סובל מכאבי בטן כבר חמישה ימים. ביומיים האחרונים הכאבים התעצמו. לאחר ביקורים אצל כמה רופאים ושני ביקורים במיון, גילו בבדיקת אולטרסאונד שיש לו בלוטות לימפה מוגדלות בבטן אשר גורמות לכאבים העזים. נאמר לנו שזה ויראלי ושהכאב יחלוף תוך שבוע ימים. בבית החולים אמרו לנו שלא תמיד משככי כאבים עוזרים במקרים אלה, ואקמול וחליטות תה אכן לא מסייעות לו לשיכוך הכאבים. שאלנו אם נצטרך לראות את בננו סובל מכאבים ונעננו בחיוב. לילד מאוד קשה, הוא צורח, "מקופל" במהלך היום, משתטח על הרצפה ובועט, מושך את חולצתו בשיניו, לא ישן כבר שלושה לילות, רוצה רוב היום שירימו אותו על הידיים, מתחנן שייפסקו הכאבים, מתפשט, נוגע בבטן ומתלונן על כאב איום. האם אין שום תרופה שניתן לתת לו למניעת הכאב? קשה לנו מאוד לראות שהילד סובל ואי אפשר לעזור לו. האם אפשר רק להמשיך להמתין עד שהכאבים יפסקו?

תשובה:
כאבי בטן כמו שאת מתארת יכולים להתאים לתופעה שכיחה בילדים ובמתבגרים הנקראת Mesenteric Lymphadenitis. במחלה זאת ישנה דלקת בקשרי הלימפה במזנטריום, בדרך כלל בשל זיהום במערכת העיכול. התסמינים של תופעה זו יכולים להימשך כמה ימים, אך גם יכולים להימשך כמה שבועות, והם כוללים כאבי בטן (בדרך כלל בבטן התחתונה הימנית אך יכולים להיות יותר מפושטים), חום גבוה, בחילות והקאות, תחושה כללית לא טובה, ושלשולים. הסיבה השכיחה ביותר היא זיהום נגיפי של מערכת העיכול, לעיתים יותר רחוקות חיידק יכול לגרום לתופעה זאת, למשל כתוצאה מזיהום הנגרם אם שותים חלב לא מפוסטר או בשר שלא בושל מספיק זמן. בדרך כלל תסמיני המחלה עוברים מעצמם אחרי כמה ימים או שבועות. משככי כאבים יכולים לעזור לכאבים ולחום. הרבה מנוחה ושתייה מרובה יעזרו לילדך להחלים. את יכולה לנסות להניח רטיות חמות על הבטן בכדי להקל על הכאבים. דבר נוסף, חשוב לשלול דלקת של התוספתן, מכיוון שתסמיני מחלה זאת דומים מאוד לאפנדיציטיס. בברכה, ד"ר יצחק פרברוב - אינפומד