תוך כמה זמן צריכות דגימות דם להיבדק במעבדה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בספר הבדיקות של ד"ר לוי כתוב על משלוח של בדיקות דם למעבדה באופן מיידי או בהקדם האפשרי. בכמה זמן בדיוק מדובר? והאם במעבדה צריך לבדוק את הבדיקות שצריכות להישלח "מייד" מיידית, או שאפשר לשמור את דגימות הדם? אם כן, כיצד? ולכמה זמן? להלן הבדיקות: CBC, Glucose, CA 19-9, CA-125, CEA, GGT, Albumin Serum, Profiles of Bone, Cardiac, Liver, Renal, Lipids.

תשובה:
בדיקת CBC (ספירת דם) ניתן לבצע עד 24 שעות מרגע לקיחת דגימת הדם. אם יש צורך להמתין מעל 8 שעות, רצוי לשמור את המבחנה במקרר עד ביצוע הבדיקה. לגבי שאר הרשימה - בדיקות כימיה שונות - בדרך כלל על דגימת הדם להגיע למעבדה עוד באותו היום. לאחר תהליך ראשוני שנקרא סרכוז (צנטריפוגציה) ניתן לשמר את הדגימה זמן רב יותר. יש לזכור שנתונים אלה משתנים בין מעבדות שונות בהתאם לשיטה שבה עובדת המעבדה ולמכשור שיש בה, אבל הם נכונים לגבי רוב המעבדות בארץ. לא ברור לי לאיזו מטרה נשאלת השאלה. כדאי לברר עם המעבדה אליה נשלחות הבדיקות מה מגבלות הזמן ואופן האחסון שהם דורשים. בהצלחה ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד