הייתי מעוניינת לדעת אילו בלוטות יש בגוף האדם ומה תפקידן. אשמח לקרוא על
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/08/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

הייתי מעוניינת לדעת אילו בלוטות יש בגוף האדם ומה תפקידן. אשמח לקרוא על כך חומר בעברית.

תשובה:
הבלוטות בגוף הן היפופיזה, אצטרובל (פינאל), היפותלמוס, תימוס, בלוטת התריס (תירואיד), יותרת התריס (פארא-תירואיד), לבלב, אדרנל (יותרת הכליה), אשכים ושחלות. התפקודים רבים ומגוונים. לא מצאנו אתר עם מידע בעברית למעט מילון המונחים באתר זה וכן - http://www.snunit.k12.il/science/biology/hormones/Glands.htm