אנדומטריוזיס ובדיקת CA-125
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

מה הקשר בין אנדומטריודיס ובדיקת CA-125 ? תוצאת הבדיקה שלי גבוהה מאוד: 97.4.

תשובה:
אנדומטריוזיס מוגדר כבלוטות ורקמת אנדומטריום (רקמת הרחם) מחוץ לחלל הרחם. בדרך כלל הן נמצאות בחלל האגן, אך יכולות להופיע בכל מקום אחר. התופעה יכולה להיות מלווה בסימפטומים שונים, כגון כאבים באגן, כאב בזמן מחזור, כאב בזמן קיום יחסי מין, סימפטומים שונים במערכת העיכול או מערכת השתן, דימום וסתי לא סדיר, בעיות בפוריות, ועייפות כרונית. אבל ברוב המקרים אנדומטריוזיס מתגלה במקרה ולא מלווה בסימפטומים. ידועה עלייה ב CA-125 אצל נשים עם אנדומטריוזיס. בדרך כלל לא מתייחסים לכך כאל הוכחה לכך שקיים אנדומטריוזיס, אלא כסמן המראה את סיכויי הפגיעה במעי, הנובעת מהידבקויות משמעותיות באגן. במצב כזה יש לשקול ניתוח מניעתי. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד