דלג לתוכן

שבוע 25 להריון

איך ניתן להקל על הצרבות שהתחילו להופיע, מה לעשות אם את מרגישה את העובר שלך זז פחות ומה עוד מצפה לך ולו? לפניך כתבה על השבוע ה-25 להריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/02/2019
2 דקות קריאה

האם

החל מתקופה זו של ההריון ועד סופו, צמיחת הבטן, אשר יוצרת לחץ על הקיבה, כמו גם העלייה ברמות ההורמון פרוגסטרון, עלולים לגרום לך לצרבת. את גם עלולה לסבול מטחורים, מעצירות ומבעיות בקיבה. 

בשלב זה גם עליך להיות ערנית יותר לתנועות העובר. ירידה יחסית בתנועות העובר או הפסקתן עלולות לבשר על מצוקה כלשהי. במקרה כזה יש לגשת לרופא בהקדם, כדי ולערוך בדיקת אולטרסאונד. עם זאת, הפסקות או ירידה בתנועתיות עשויות לנבוע גם עקב שינה של העובר, שימוש בתרופות מסוימות ועוד. 

העובר

העור של העובר שלך נהיה כעת יותר אטום במקום שקוף, אך הוא עדיין מקומט מאוד, שכן על העובר להמשיך לגדול לתוכו. בתקופה זו מערכות הגוף של העובר מגיעות לבשלות שיעזרו לו לשרוד מחוץ לרחם. עם זאת, לידה בשלב זה נחשבת ללידה מוקדמת ומסכנת את בריאותו של העובר. פעימות הלב שלו יכולות להישמע באמצעות סטטוסקופ, לעיתים גם באמצעות הנחת האוזן על הבטן (תלוי בתנוחת העובר).

אישה בשבוע 25 להריון נחה על הספה

צילום: shutterstock

סקירת מערכות מאוחרת בודקת את תקינותן של מערכות העובר שהתפתחו בשלבים מתקדמים יותר

בדיקות מומלצות

סקירת מערכות מאוחרת – בדיקה הדומה לסקירה המוקדמת, סקירת מערכות מאוחרת בודקת את תקינותן של מערכות העובר שהתפתחו בשלבים מתקדמים יותר, במטרה לאתר מומים שנוצרו לאחר סקירת המערכות המוקדמת. מומלץ לבצע את הסקירה המאוחרת בין השבועות 20-23, אך לא לאחר שבוע 25.
בדיקת העמסת סוכר – סוכרת הריון היא תופעה שכיחה יחסית, ומאחר שהיא מגדילה את הסיכון לסיבוכים בלידה וללידת עובר גדול יותר, יש צורך לאבחן אותה בהקדם ולטפל בה בהתאם. בדיקת העמסת סוכר כרוכה בשתיית 50 גרם סוכר מדולל במים, שלאחריה תתבקשי לתת דגימת דם לצורך בדיקת רמות הסוכר בגופך. בהתאם לתוצאות הבדיקה יוחלט על ההמשך. יש לבצע העמסת סוכר פעם שבוע בשבועות 24-28. 
בדיקות דם ושתן – בשבועות הראשונים להריון עברת בדיקה שמטרתה לזהות את סוג הדם שלך והאם את בעלת RH שלילי. RH הוא אנטיגן (מרכיב חלבוני) הגורם ליצירת נוגדנים ולתגובה של המערכת החיסונית. לבעלות RH שלילי חסר אנטיגן זה ובשלב זה של ההריון תישקל בדיקת המשך או חיסון.

טיפים

להקלה על הצרבת מומלץ להימנע מאוכל מטוגן, פירות הדר, אוכל חריף, קפאין, שוקולד ועוד. כמו כן, הימנעי מעישון, נסי לישון בשיפוע (עם ראש מעט מורם) והימנעי מאכילה לפחות 2-3 שעות לפני השינה.

לשבוע ההריון הבא

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר נסיה לנג פרנקו
ד"ר נסיה לנג פרנקו יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 43 חוות דעת )
"ד"ר נסיה לנג היא רופאה מדהימה, מקצועית ומלאת רגישות. אני נוסעת אליה מרחוק כי אין כמוהה- שילוב של מקצועיות שיא ואנושיות מדהימה. תודה על האפשרות להיות מטופלת שלה."
ד"ר משה רויבורט
ד"ר משה רויבורט יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 3 חוות דעת )
"ד"ר רויבורט רופא בחסד, רגיש ומקצועי! זמין לכל שאלה,מסביר הכל כנדרש,ומבין לגמרי בתחום."
ד"ר אלברט סמנדרוב
ד"ר אלברט סמנדרוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה ברפואת נשים, מיילדות , מומחה במחלות צוואר הרחם
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום אולטרסאונד - הריון ולידה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו