רופאים בתחום
ד"ר ליאורה אברמוב ד"ר ליאורה אברמוב
מנהלת המרפאה לטיפול מיני במרכז לבריאות האישה "ליס" קרא עוד
ד"ר רם איתן ד"ר רם איתן
מנהל תחום אונקו - גיניקולוגיה במרכז איה מדיקל קרא עוד

פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

ד"ר מריו ביינר

ד"ר מריו ביינר מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית וכירורגית
ד"ר מריו ביינר הינו רופא נשים, מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית, בכירורגיה גינקולוגית לפרוסקופית וקולפוסקופיה.ד"ר מרי ביינר משמש כמנהל היחידה הגינקו-אונקולוגית בבי״ח מאיר, כפר סבא ד"ר מריו ביינר מתמחה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • וירוס hpv בהמשך לשאלה הקודמת
  • שירה
  • 16/10/2018 19:42
  • ראשית מודה לך על המענה המהיר. האם החומצה אצטית הצביעה של הצוואר חלק בלתי נפרד מהבדיקה? ביופסיה אני יודעת שלא תמיד חייב לקחת שאלתי למה היא רק הסתכלה בלי לצבוע לא שמה שוב חומר.עם הנתונים תשובות קולפוסקופיה שרשמתי לך בשאלה האחרונה נראה לך שמספיק רק להסתכל? תמיד צובעים את הצוואר בקולפוסקופיה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • וירוס hpv
  • שירה
  • 16/10/2018 10:42
  • שלום, בת 25 כל שנה פאפ תקין,עקב הפרשות דמיות במשך כ3 חודשיים עשיתי פאפ,הפעם הזאת הראה אסואס בבדיקה נמצא hpv 16,39,66 . ביצעתי קולפוסקופיה לפני תוצאות הפאפ.(הרופאה שביצעה לא ידעה את תוצאות הפאפ שמראה את הוירוס) בבדיקה small ectropion ללא ממצא חריג בTZ.ללא דימום במגע בעת הבדיקה,אין הפרשה חריגה.וולוה במפ.אין צורך בטיפול. אלו התוצאות. השאלה שלי היא האם הרופאה הייתה מתנהלת אחרת בקולפוסקופיה במידה והייתה מודעת על הוירוס? היא רק הסתכלה ולא שמה את החומר(צבעה)או לקחה ביופסיה.האם רק הסתכלות מספקת? מה עליי לעשות עם המשך ההפרשות הדמיות?יתכן ויתפספס משהו?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • וירוס hpv בהמשך לשאלה
  • שירה
  • 16/10/2018 11:35
  • שלןפ, נוכחות הוירוס בנרתיק הינה שכיחה ומרבית המקרים חולפים לבד בעזרת מערכת החיסון. רק אחוז קטן מאד מהנשאיות מפתחות שינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם. עקב הנשאות עלייך להיות במעקב הכולל בדיקות פאפ וקולפוסקופיה כל 6 ח' עד להעלמות הוירוס. אם הקולפוסקופיה תקינה, לא נהוג ליטול ביופסיה גם בנוכחות הוירוס. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בלחץ נוראיי
  • ליאן
  • 16/10/2018 12:39
  • היי, בבדיקת פאפ נמצא אצלי הוירוס hpv עם זנים בסיכון מאוד גבוה. הבנתי כי 99% מהמקרים הוירוס גורם לשינויים בצוואר הרחם השאלה שלי מה הסיכוי יותר באחוזים שהגוף שלי ינטרל את הוירוס? או שיבצע שינוי כלשהו? אם 99 אחוז בגללו נגרם סרטן צוואר הרחם אז זה אומר שלכל מי שיש את הנגיף הסיכוי לפתח מתישהו הוא 99%? מעכשיו אצטרך להיות במעקב יותר עכבי כל החיים כמעט?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, נוכחות הוירוס בנרתיק הינה שכיחה ומרבית המקרים חולפים לבד בעזרת מערכת החיסון. רק אחוז קטן מאד מהנשאיות מפתחות שינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם. עקב הנשאות עלייך להיות במעקב הכולל בדיקות פאפ וקולפוסקופיה כל 6 ח' עד להעלמות הוירוס. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רירית הרחם ביום שני לוסת
  • ענת
  • 15/10/2018 09:55
  • אכן מעט עבה אולם העובי עצמו אינו הפרמטר היחיד אלא מבנה הרירית, זרימות הדם בתוכה וכן הסימפטומים שלך ומה הסיבה לביצוע הבדיקה. את כל הפרמטרים הללו הרופא שלך לוקח בחשבון ומחליט אם יש צורך בבירור נוסף כמו היסטרוסקופיה אבחנתית או דגימה של הרירית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך לשאלה על עובי רירית
  • ענת
  • 15/10/2018 23:32
  • הסיבה שעשיתי אולטרסאונד ביום שני לוסת זה כי אני בטיפולי פוריות ivf חודש הקודם לקחתי תמיכת פרוגסטרון וזו וסת שאחרי זה.הרופא לא ראה אותי,רק טכנאית והיא לא אמרה שמשהו חריג. האם אני יכולה להיכנס להריון? האם כדאי לבוא אליך לפגישה? אגבתעדיין יש לי דימום מאסיבי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן השחלות
  • יניב
  • 10/10/2018 01:18
  • לקרובת משפחה שלי היה סרטן השחלה דרגה 3.היא עברה ניתוח והורידו לה את הרחם,השחלות,החצוצרות וניקו אותה. היא סיימה את הטיפולים ונקייה עד היום 9 חודש. היא מרגישה רגישות בבטן התחתונה ואמרו לה שזה צניחה של המעי וזה רגישות כנראה. בחודש מאי הבדיקה מארקר יצא מספר 4. בחודש אוגוסט המרקר יצא 7. והחודש יצא מספר 20. שאלנו למה לא עושים צילום פד סיטי כדי להרגיע ואמרו שאין צורך כי עדיין בשבילם היא בטווח הנורמה. הרופאים אמרו שעדיין זה בגדר הנורמה. האם יש מקום לדאגה? למה המספרים עולים ככה ? תודה על העזרה אני פשוט דואג ולא יודע מה לעשות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • CA125 משמש למעקב לאחר טיפול בסרטן שחלות עלייה הדרגתית בערכים יכולה להיות קשורה להישנות המחלה. אם העליה ממשיכה קרוב לוודאי שיהיה צורך בהפניה לבדיקה הדמיה לראות אם אכן מדובר בהישנות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן השחלה
  • יניב
  • 15/10/2018 23:32
  • מה זאת אומרת?יש מצב שזה לא משהו שאאמור להדאיג?זאת אומרת יש סיכוי שזה לא חזר או משהו כזה? כי קרובת המשפחה שלי גם מרגישה פתאום כאבים בעמידה בבטן איפה שהוציאו לה את האיברים אבל שהיא יושבת זה עובר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • 4 חדשים אחרי כימו אחרון, סרטן השחלה, סמן מראה על 4, האם לא צריך.לקבל.תרופה קבועה שלא יישנה? סי טי? חוששת דיחזור, דרך אגב דרגה 3 כריתה מלאה, בהתחלה היה 625 , אודה לתשובתך, תודה רבה
  • ליליאן
  • 08/10/2018 21:08
  • מטופלות להן הייתה שארית מחלה בניתוח מקבלות טיפול אחזרתי באבסטין. אני מניח שבניתוח שלך הכריתה הייתה אופטימלית ולכן אינך מקבלת אבסטין מידע נוסף תוכלי לקרוא בקישור הבא https://www.cancer.org/cancer/ovarian-cancer/detection-diagnosis-staging/survival-rates.html

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה
  • ליליאן
  • 12/10/2018 20:09
  • האם תשובת ביאופסיה תקינה?
  • מירי
  • 07/10/2018 09:33
  • תשובת הביופסיה תקינה אולם לעיתים תשובת הביופסיה אינה מספיקה ויש צורך בהמשך בירור חלל הרחם באמצעות היסטרוסקופיה עלייך לחזור לרופא המטפל להמשך ייעוץ

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקה CA 72.4
  • כלפה
  • 11/10/2018 08:31
  • CA72.4
  • כלפה
  • 11/10/2018 08:53
  • סרטן צוואר הרחם
  • נור
  • 09/10/2018 17:55
  • בת 57 אל וסת מגיל 52 התחילה לדמם לפני כמה חודשים כמויות קטנות , לפני חודש היה לה דימום חריג , בבדיקת צוואר רחם חשוד קושי בזיהוי אופטימלי עקב דימום , בוצעה ביופסיה משפה אחורית , ניסיון פיפל לא הצליח , פות ונרתיק תקינים, רחם בגודל תקין , בחלק הפנימי של הצוואר גידול נקשה עם רקמה מתפוררת בקוטר כ-4 ס״מ , רושם של פרמטריום תפוסים ציסטוסקופיה ללא עדות לגידול , PR ללא ממצא חריג , נסיון הסטרוסקופיה לא ניתן לעבור עם הסטרוסקופ לחלל הרחם , בוצעה ביופסיה מצוואר הרחם, אנדוצרביקס, לסיכום חשד לממאירות של צוואר הרחם . CA-125 , CA-15-3 , CA-19-9 , CEA הכל תקין ובטווח הנורמה , HB=13 , בדיקות דם תפקודי כליות וכבד תקינות , בדיקת C.T אגן בטן חזה תקינה , בדיקה גופנית גם תקינה תשובת ביופסיה : ביופסיה משפה אזורית צוואר רחם חשוד תאור מאקרוסקופי : קטעי רקמה אפורה חומה בלתי סדירה בנפח כולל 0.5 סמ״ק , הקטע הגדול בגודל 5*58*13 מ״מ. תאור מיקרוסקופי : קטעי רירית צוואר הרחם המראים EXTENSIVE CIN 3 WITH FOCI OF SQUAMOUS CELL CARCINOMA . AT LEAST MICROINVASIVE . הגידול מגיע לגבול הדגימה לכן לא ניתן לקבוע עומק החדירה (לפחות 3 מ״מ) לא נמצאו תאי הגידול בכלי הדם / כלי לימפה . אבחנה : T8300002 UTERINE CERVIX P1140001 BIOPSY . NOS M8069000 SQUAMOUS CELL CARCINOMA . AT LEAST MICROINVASIVE . בדיקת pet ct תבוצע השבוע הבא . 1) איזה שלב סרטן זה ? 2) יש סיכוי שב- pet תתגלה התפשטות אם ב CT רגיל לא ראו התפשטות או גרורות? 3) מה הטיפול המתאים בנסיבות האלה ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת pap
  • שי
  • 04/10/2018 19:35
  • שוב שואלת על דוקסיל....
  • מלי
  • 01/10/2018 21:36
  • כתבתי מספר פעמים על אמי ואשאל שאלה שברור לי שאין תשובה ברורה עליה. הישנות סרטן שחלותאחרי חצי שנה.עברו מטקסול קרבו לדוקסיל.התחלנו לפני טיפול עם מרקר 220 אחרי טיפול אחד 835 אחרי טיפול שני 810 מחר בדיקה אחרי טיפול שלישי. 1.אם הטיפול לא עוזר מה צפוי לראות אם הטיפול עוזר מה צפוי לראות. ריאלי לצפות למרקרים נורמטיביים כמו שהיהבסבב הקודם?יודעת שאין תשובות ברורות לשאלהאך אשמח להכוונה/הכנה. 2.האם יש מקרים אחרי חזרה שמגיעים לרמסיה? האם יש מצבים שהרמסיה ארוכה מהסבב הראשוו.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, טיפול כימותרפי בהישנות סרטן שחלות יכול בהחלט להביא ךרמיסיה של המחלה. אם אין תגובה, המרקרים בד"כ עולים וב-CT רואים התקדמות מחלה ולא נסיגה. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • משמע אם לאחר טיפול שלישי
  • מלי
  • 03/10/2018 12:32
  • ישנם מגוון פרוטוקולים טיפוליים להישנות סרטן שחלה המבוססים על גמזר או טופוטקאן לדוגמא. תצטרכו לשמוע מהרופא המטפל בכם לגבי תופעות הלוואי של כל טיפול ולהחליט עימו כיצד להמשיך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עצירות לאחר הוצאת רחם
  • Bnnn0
  • 19/09/2018 22:16
  • גמר חתימה טובה. אמא שלי עברה ניתוח להוצאת הרחם (סרטן רירית הרחם שלב 1)כולל הכל לפני כחודש וחצי במקביל עברה לפני כחודש ניתוח נוסף להוצאת אבנים בכליות. מאז הניתוח האחרון יש לי עצירות קשה(היא מדמה זאת לסוג של "פקק").היא כל פעם הולכת לשירותים וללא הצלחה.. **מציינת כי בין הניתוח ה1 ל2 היה לה סטנד בבטן שאיתו היו לה יציאות.מאז הוצאתו לאחר הניתוח הכל נעצר.. האם זה דבר נפוץ לאחר הוצאת רחם? האם יש מה לדאוג? כמו כן מה הטיפול שיכול לעזור. תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הטיפול הינו כפי שמטפלים בעצירות מכל סיבה אחרת-כלכלה מתאימה ולעיתים תרופות לריכוך הצואה. תוכלו לקבלת הדרכה ומרשם מתאים מרופא המשפחה. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • bnnn0
  • 28/09/2018 13:04
  • סיום
  • bnnn0
  • 02/10/2018 01:23
  • ממצאים חשודים
  • מודאגת
  • 31/08/2018 21:07
  • אני בת 38, עם התקן מירנה. אין היסטוריה במשפחה של סרטן שחלות או שד, מעי וכו׳. עקב ממצא של ציסטה בשחלה בבדיקה שגרתית הופניתי לא״ס בקופה. ממצאים מא״ס ודופלר: מעט נוזל בדוגלס. ציסטה 20*12 צלולה בשחלה ימנית עם מחיצות וזרימות עשירות בהיקפו. נראה בתמט. שחלה שמאלית: ממצא 1: ציסטי צלול 18*12 מעט זרימות בהיקפו. ממצא 2: ממצא ציסטי הטרוגני 20*27 זרימות עשירות בהיקפו ובדפנותיו. 2 פפילציות בגודל 3 מ״מ כל אחת. בדיקת סמן ca-125 ערך 22. הופניתי ליעוץ אונקו גיניקולוגי. מה הסיכויים לממאירות? מה יכללו שלבי הבירור? האם יש דחיפות לביופסיה או שמעקב מספיק? תודה רבה על המענה המסור בפורום

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לא כתבת אם מידות הציסטה הן בס"מ או מ"מ. הופעת פפילציות וזרימות ערות הן בהחלט סימנים מחשידים. אכן את צריכה לפנות לגינקולוג אונקולוג אשר צריך לשקלל את כל הנתונים ולהחליט אם יש מקום להתערבות ניתוחית (לפרוסקופיה לכריתת הציסטה עם בדיקה פתולוגית במהלך הניתוח-"בדיקת חתך קפוא"). בהצלחה ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המידות במ״מ
  • מודאגת
  • 01/09/2018 21:26
  • המשך לשאלה
  • פחות מודאגת :)
  • 28/09/2018 15:54
  • שלום ד״ר, כמו שכתבתי בהודעה המקורית לעיל, נמצאו אצלי לפני כחודשיים ציסטות מורכבות בשתי השחלות, עם מחיצות, זרימות דם ערות ובאחת מהן הודגמו פפילציות. נקבע לי תור לניתוח לפרוסקופי עם חתך קפוא להוצאתן ולקראת הניתוח נקבע לי אולטרסאונד חוזר, שבו נראו השחלות תקינות לחלוטין. הניתוח כמובן בוטל והוחלט על מעקב בעוד כ4 חודשים לוודא שהציסטות אינן שבות. האם זה מצב הגיוני? יכול להיות שהציסטות עדיין קיימות אך לא ראו אותן מסיבה כלשהי באולטרסאונד? האם מומלץ לבצע אולטרסאונד חוזר מוקדם יותר מבעוד 4 חודשים? בתודה מראש וחג שמח!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ציסטות פונקציונליות (הקשורות לפעילות ההורמונלית) נעלמות מעצמן תוך מספר חודשים. אם יש לך ספק בקשר למהימנות בדיקת האולטרסאונד, ממליץ לך לפנות לבדיקה נוספת. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת קולפוסקופיה
  • ליטל
  • 28/09/2018 17:40
  • שלום ד״ר. אשמח לדעת מתי הכי טוב לבצע את בדיקת הקולפוסקופיה? ברור לי שלא בזמן ווסת, אבל עדיף לפני ביוץ? אחרי ביוץ? כדי שלא יהיו שינויים.. אשמח לתשובתך..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך שאלה- בדיקת קולפוסקופיה בעקבות פאפ לא תקין
  • ליטל
  • 28/09/2018 18:15
  • פשוט קראתי שהמיקום של צוואר הרחם זז ממש לקראת ביוץ וגם מהרירית מופרש, אז אני רוצה לעשות את הבדיקה בטווח הנכון כדי שלא יהיו סימני שאלה בבדיקה, פשוט הגיניקולוג שלי לא עונה ואני ממש צריכה לתת תשובה...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול בגלי קול
  • שושי
  • 30/09/2018 20:30
  • שלום, הטיפול בגלי קול מוכוונות MRI הנקרא HIFUS מתאים לרוב לטיפול בשרירנים גדולים. ניתן לפנות למרכזים המטפלים בשיטה זו (תל השומר והדסה) לקבל חוות דעת האם המקרה שלך מתאים לטיפול בשיטה זו. בנוגע לכיסוי של קופת חולים עלייך לפנות לקופה שלך לברר זאת. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאה פתולוגית לאחר גרידה
  • Rachel
  • 14/09/2018 07:38
  • שלום ד"ר עברתי גרידה בשבוע 10 לאחר שלא נצפה עובר בשק היריון.בתוצאות בדיקה פתולוגית שקיבלתי אתמול כתוב שיש מספר קטעי רקמה אפורה בנפח 10 סמ"ק ושנשאר חומר.אשמח לדעת מה זה אומר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התשובה שאת מתארת אינה שלימה אלא רק תיאור של החומר שהוצא. צריכה להיות תשובה מלאה של בדיקה מיקרוסקופית של החומר, שלרוב מפוענחת כחומר הריוני. אם התשובה אינה מלאה, עלייך לפנות לרופא/מחלקה בה בוצעה הגרידה. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תיאור מיקרוסקופי
  • Rachel
  • 19/09/2018 22:07
  • בנוסף לקטעי רקמה אפורים בנפח 10 סמ"ק.נשאר חומר כתוב בתיאור המיקרוסקופי כתוב endometrium:((curettage p80300501-product of conception אשמח לדעת מזה אומר ומה הכוונה נשאר חומר? אגב אפשר לנסות להיכנס להיריון אחרי הווסת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קוניזציה ב cin2
  • שרה
  • 23/09/2018 13:15
  • שלום ד"ר אני עברתי צריבת קודילומות בלייזר פעמיים ב cin2משנת 2015 ועד 2017, השנה מצאו גם cin2 והרופא אמרה שצריך לעבור קוניזציה. אני לא ילדתי אף פעם וכמובן זה מאוד חשוב לי. האם קוניזציה זה הכרחי, זה בטוח? מה הסיכוי שהוירוס ייעלם אחרי זה? כל רופא אומר דברים ואני בנתיים פשוט לא חיה מהלחץ ורק מבזבזת עשרות אלפי שקלים על רופאים פרטיים,בנתיים קבעתי תורים אצל פרופסורים אחרים ע"מ לקבל כמה שיותר חוות געת של מומחים, האם יש סיכוי שזה יהפוך לסרטן בכמה חודשים הבאים? אנא ממך תעזור בתשובה תודה רבה לך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הטיפול ב-CIN2 הינו קוניזציה . בנשים צעירות שאצלן הנגע קטן ונראה בשלמותו בקולפוסקופיה ניתן לעקוב כיון שיש סיכוי לא מבוטל שהנגע יעלם ללא טיפול. קוניזציה מטפלת בשינוי הטרום סרטני אך אינה מביאה להעלמות הוירוס. קצב התקדמות המחלה הינו איטי ביותר ונגע CIN2 לא יהפוך לסרטן תוך מספר חודשים. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן שחלות עם גרורות לכיוון מעי הגס
  • רחלי
  • 24/09/2018 14:02
  • דר" ביינר היקר . רציתי קצת לנסות להבין את המחלה (האם היה אפשרי למנוע את המחלה ועוד כאשר המחלה מתחילה לתפוס זרועות היה אפשרי לגלות? . הייתכן שקרצינומה מטיילת בגוף ולא מרגישים תופעות לוואי? אודה לך מאוד לקבל הסבר . תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לצערי אין גילוי מוקדם לסרטן השחלות ולכן ב-70-80% מהמקרים מתגלה בשלב מתקדם. נשים עם מוטציה בגן ה-BRCA נמצאות בסיכון מוגבר ללקות בסרטן השחלות ולכן מומלץ לבצע אצלן כריתת שחלות "מונעת" בגיל 35-40. תוכלי לקרוא בהרחבה על המחלה בקישור הבא: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=5827 בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • רונית
  • 26/09/2018 20:06
  • יש לי מיומה תת רירית עכשיו הסבירו לי שיתכן ולא יוכלו להוציא את הכל בהיסטרוקפיה ניתוחית והשאלה שלי היא , אם אין אפשרי להוציא הכל האם בכלל יש טעם להוציא ? ובכלל אם חלק מהמיומה ישאר האם אין סיכוי שהחלק שישאר יגדל בקצב מהיר יותר בגין הפעולה של ההיסטרוקפיה הניתוחית ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, צריך להוציא את השרירן בשלמותו כדי לפתור את הבעיה בגינה מבצעים את הפעולה. לעיתים שרירן החודר עמוק לדופן קשה להסרה בפעולה אחת ולכן יש צורך בהיסטרוסקופיה נוספת להוציא את השארית (כי בזמן שחולף השארית מתבלטת לחלל). אין מידע על כך שכריתה חלקית מגבירה את קצב גדילת השרירן. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חזרת מחלה בפעם הראשונה ונקיטת קו טיפולי
  • עדי
  • 11/09/2018 22:45
  • שלום דר ביינר אמי חולת סרטן השחלה אובחנה בפברואר 17 בדרגה 3c סיימה כימו קו ראשון באוגוסט 17 .השבוע בפט התגלו ממצאים בחלל הבטן ובלולאות המעי הרופא המטפל הציע או קרבו טקסול או קרבו גמזר.מה ההבדל בין השניים ומה עדיף בחזרה ראשונה. הרופא השאיר זאת בידי אמי וניראה לי מוזר שלא המליץ לכאן או לכאן בנוסף אמי רוצה קרבו גמזר שכן אינה רוצה לסבול מנשירת שיער. השאלה שלי היא בהנחה שקרבו גמזר לא יעבוד טוב ולא יצמצמם הגידולים.האם יהיה אפשר לחזור באותו קו לקרבו טקסול ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, בהישנות ראשונה של סרטן שחלה כאשר חלפו יותר מ-6 חודשים מסיום הטיפול, מקובל לטפל במישלב של 2 תרופות כאשר אחת מהן היא קרבופלטין. את הקרבופלטין ניתן לשלב עם טקסול כפי שכבר קיבלה בטיפול הראשון או עם גמזר או דוקסיל. סיכויי התגובה הם דומים לכל אחד מהשילובים, ובהיעדר תגובה אפשר לעבור לכל אחד מהשילובים האחרים. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)