רופאים בתחום
ד"ר דורון דוקלר ד"ר דורון דוקלר
מנהל מחלקה מיון יולדות וחדר לידה המרכז הרפואי... קרא עוד
ד"ר בוריס סחנוביץ ד"ר בוריס סחנוביץ
מומחה לגינקולוגיה ולמיילדות. קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

ד"ר מריו ביינר

ד"ר מריו ביינר מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית וכירורגית
ד"ר מריו ביינר הינו רופא נשים, מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית, בכירורגיה גינקולוגית לפרוסקופית וקולפוסקופיה.ד"ר מרי ביינר משמש כמנהל היחידה הגינקו-אונקולוגית בבי״ח מאיר, כפר סבא ד"ר מריו ביינר מתמחה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • מעכבי פארפ?
  • האחת
  • 20/03/2019 08:43
  • בוקר אור אשמח מאוד לעזרתך 1.מה יכולים לעשות מעכבי פארפ במצב של הישנות מחלה שהשתפרה בזמן קרבופלטין אבלעדיין פעילה ומפושטת?מה התרחישים שיכולים להיות? 2. איזה מעכב פארפ נכון לאישה שאינה נשאית brca ומוגדרת רגישה לפלטינום אבל באופן גבולי(חזרה אחרי חצח שנה בדיוק).? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, מעכבי פארפ ניתנים לאחר טיפול בכימותרפיה שמכילה קרבופלטין והביאה לתגובה חלקית או מלאה. מטרת הטיפול היא בהארכת הרמיסיה. ככל שהתגובה לכימותרפיה הייתה טובה יותר, משך הרמיסיה צפוי להיות ארוך יותר. כל מעכבי הפארפ יכולים להיות יעילים בלא נשאיות, אם כי התגובה הצפויה טובה פחות מאשר בנשאיות. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאת בדיקת קולפוסקופיה
  • שני
  • 20/03/2019 12:58
  • דר' ביינר שלום. אני בת 29, נשואה. לפני מספר חודשים ביצעתי בדיקת פעם לאחר שהופיעו לי יבלות על איבר המין (ככל הנראה קונדילומה). תוצאות הפאפ יצאו תקינות אך נראתה חשיפה לשני hpv שאינם 16 ו 18. עקב כך נשלחתי לבדיקת קולפוסקופיה. במהלך הבדיקה הרופא ראה אזור חשוד ולקחת ממנו דגימה אשר תוצאותיה הראו: לויקוציטוזיס ללא שינוי טרום סרטניים בתאים. שאלותי הם אלו: 1. הרופא המליץ לחזור על בדיקת הקולפוסקופיה בעוד חצי שנה. האם לא עדיף לבצע את הבדיקה לפני? 2. מה רמת הדיוק בבדיקה? מה הסיכוי ל"פספוסים"? אני חוששת כיוון ששמעתי על לא מעט מקרים של נשים שהיו במעקבים ובדיקות ולא הזניחו אך עדיין הרופאים לא הצליחו לאתר מצבים טרום סרטניים/גידולים. 3. כיצד כדאי להתנהל כרגע עם בן זוגי? אני חוששת מלופף בלתי פוסק שבו אדביק אותו והוא אותי וכך לא איפשר לגוף שלי החלמה מהנגיף. האם כדאי להתנזר מיידי מין לתקופה על מנת לאפשר לגוף זמן החלמה? 4. האם כדאי לבצע בדיקה גם של חלל הפה והלוע בכדי לראות שאין הדבקה גם באזורים אלה? אם כן, היכן מבוצעת הבדיקה? תודה רבה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, המעקב אחר נשים שנדבקו בוירוס הפפילומה כולל פאפ וקולפוסקופיה כל 6-12 חודשים. היעילות בשילוב שתי הבדיקות גבוהה. את יכולה לבדוק את הפה והלוע אצל א.א.ג. אין הנחיה להימנע ממגע מיני בין בני זוג שנושאים את הוירוס וההנחה היא שמערכת החיסון של שני בני הזוג תביא להיעלמות הוירוס. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם מעכב פארפ יכול לגרום לנסיגת גידולים?
  • אחות שלה
  • 22/03/2019 08:18
  • שלום, מעכבי פארפ ניתנים כטיפול אחזקתי לאחר טיפול מוצלח בסרטן שחלות בכימותרפיה מסוג קרבופלטין. הטיפול יכול גם להביא לנסיגה חלקית של הסרטן גם כאשר ניתן ללא טיפול מקדים בכמותרפיה, אך התוויה זו אינה רשומה בישראל. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Cin3
  • מעיין
  • 16/03/2019 23:44
  • שלום, בת 29 נשואה +2.לפני כ5 חודשים ביצעתי פאפ שחזר עם cin1+hpv+ דלקת חריפה.נלקחה גם ביופסיה מפוליפ צווארי ופיפל שיצאו תקינים. לפני כחודש ביצעתי קולפוסקופיה שחזרה עם תשובה של cin3 והנחיה לביצוע קוניזציה, תוך לא יותר מחודש וחצי. אני מדממת כמעט ללא הפסקה קרוב לשנה. רקע משפחתי של סרטן השד (כולל אמא). היסטרוסקופיה תקינה. שאלותיי: 1. מה הסיכוי שמדובר בסרטן? 2. אם היה מדובר בסרטן, היו רואים זאת בביופסיה או שהאבחון מתבצע רק לאחר קוניזציה? 3.ייתכן התקדמות של cin1 לcin3 תוך 5 חודשים? אודה לכל מידע אפשרי,אני כבר קרוב לשנה דורשת בדיקות ומתחננת לפתרונות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה על התגובה
  • מעיין
  • 19/03/2019 17:38
  • הייתי בטרום ניתוח ושאלתי אם תוצאות הביופסיה הזו זהות במידה ומדובר בסרטן, נאמר לי שכן אך אצלי לא נראה גוש בקופוסקופיה ולכן לא ניתן לדעת, האם זה נכון?האם גם במקרה של תאים ממאירים התוצאה הייתה זהה? או שבביופסיה שנלקחת בקולפוסקופיה , במידה וזה סרטני יהיה רשום שזה סרטני?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות קולפוסקופיה
  • מעיין
  • 17/03/2019 10:06
  • Fragments of endocervical mucosa, with aquamous metaplasia. One of the fragments shows high grade SIL/CIN 3, focally involving the glands. מה זה אומר? אמרו לי לקבוע קוניזציה תוך לא יותר מחודש וחצי. אודה לפירוש בזמן שאני ממתינה לתור טרום ניתוח.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, המדובר בנגע טרום סרטני שיש להסירו באמצעות לולאה חשמלית. הפעולה נעשית בהרדמה מקומית או כללית בגישה וגינלית במסגרת אשפוז יום. הטיפול יעיל מאד ומונע התפתחות סרטן צוואר הרחם. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קולפוסקופיה וביופסיה
  • קרן
  • 17/03/2019 14:17
  • שלום רב בת 36 בריאה בדכ hpv חיובי פאפ תקין קולפוסקופיה - לדברי רופא תקינה אך נלקחה ביופסיה מאזור החשוד. השאלה - CIN2 CIN3 רואים ישר בבדיקה הנ"ל או הדבר נקבע אך ורק באמצעות ביופסיה ? והאם תתכן תשובת ביופסיה תקינה לאחר שרופא ראה אזור החשוד נבצע בלבן ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, נגעים של CIN2/3 לרוב ניתן לראות בבירור אך האבחנה הסופית נקבעת על ידי הביופסיה. בהחלט ייתכן שנראה נגע חשוד והביופסיה תהיה תקינה, אם כי זה לא שכיח. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח תשובות ביופסיה - דחוף ביותר
  • ליאת
  • 18/03/2019 08:46
  • שלום רב, בת משפחתי, בת 30 נשלחה לביצוע ביופסיה לאחר פאפ לא תקין. במהמך לקחית הביופסיה נעשתה קוניזציה. ממצאי הביופסיה יצאו לא תקינים. נקבע לה תור למחלקה הגיאונקולוגית, אבל אשמח לקבל קצת מידע על התוצאות: ת 30 ,בריאה בד"כ G0 . א.מ א.ג. ווסתות סדירות. הפסיקה גלולות לפני חודשיים. . LSIL מוכרת למרפאת צוואר הרחם בקופ"ח מכבי מ2016 בשל שלילי ל16 ו18 . HIGH RISK חיובי לזנים HPV TYPING בוצע תקין. CIN3. ECC ב21/ 11/19 בוצע קולפוסקופיה. בביופסיה . בוצעה קוניזציה ב29/ 1/19 בהיסטולוגיה: : Cervix, external, cone biopsy. 1 Invasive nonkeratininzing squamous cell carcinoma, moderately differentiated: Stromal invasion) Horizontal extent: 3 mm (0.3 cm ) Depth: 2 mm (0.2 cm . Circumferential extent: Invasive tumor is present in three consecutive tissue sections . Adjacent CIN3 is present in 12 out 13 tissue sections. Endocervical margin is involved by invasive squamous cell carcinoma and CIN3. Exocervical margin is free. תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, על סמך התשובה המדובר בסרטן צוואר רחם, קרוב לוודאי בשלב מוקדם לאור החדירה השטחית אך שולי הנגע מעורבים בגידול ולכן לא ניתן לדעת אם נכרת בשלמותו. ללא כל ספק זקוקה להמשך טיפול גינקולוגי אונקולוגי שיכלול בדיקה מדקדקת, הדמיה כגון MRI ו/או PET CT והחלטה על המשך הטיפול בהתאם לממצאים. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הסרת חלק מהנרתיק בזמן כריתת הרחם
  • גליה
  • 18/03/2019 17:15
  • ד"ר שלום, בת 38 + 2 בנות, ברקע 2 ניתוחים קיסריים, פלוס אנדומטריוזיס- במהלך 2018 עברתי ניתוח לפרוסקופי להפרדת הדבקויות מאז עם כאבים חזקים במותן שמאל. ב2008 עברתי 2 קוניזציות ולאחר מספר שנים של מעקב תקין, הופיע ב 2018 HSIL בפאפ עם HPV16 . ב Ecc נמצא cin. ובאוקטובר 2018 עברתי קוניזציה שלישית אשר לא הדגימה דיפלאזיה ברקמה שהוסרה. בינואר האחרון עברתי ביןפסית מעקב אשר הדגימה HSIL חוזר ללא אפשרות דגימה של תעלת הצוואר. ההמלצה הגורפת של הרופאים הינה כריתת רחם אך מאחר ואני מאד מאד מתלבטת העלו בפניי גם את אופציית הטראכלקטומיה. האם זה נכון שבכדי למנוע הישנות של התאים, עדיף להוריד עם כריתת הרחם גם חלק מאד קטן של הנרתיק? האם עדיף להתנתח אצל אונקו גניקולוג? מהם סיכויי ההישנות במקרה ואכרות את הצוואר בלבד ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לאור ההשנויות הרבות ניתן לבצע קוניזציה גדולה בה יוסר כל הצוואר (וזו בעצם טרכלקטומיה) או כריתה של הרחם. חלק מהנרתיק ייכרת רק אם הוא מעורב בשינויים טרום ממאירים. סיכויי ההישנות בכריתת הצוואר או כל הרחם הינם דומים ונמוכים. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מודאגת נשלחה דגימה לביופסיה האם בטוח סרטן ?
  • מ
  • 18/03/2019 20:37
  • בדיקה פאפ לא תקינה עשיתי בדיקה חודרנית שגילתה חלק לבן Awe בוצע ביופסיה היום ! באפיון נכתב Lsil רק בת 35 רוצה עוד ילדים . בבקשה אשמח לקבל חוות דעתך האם זה דורש טיפולים ? האם אני חולה? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לפי בדיקת הפאפ יש חשד לשינוי טרום סרטני בדרגה נמוכה. נלקחה ביופסיה מאזור חשוד ועל סמך התשובה נדע את האבחנה המדויקת ויהיה אפשר לתכנן את הטיפול המתאים. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • BRCA2
  • יעל שניידר
  • 19/03/2019 11:03
  • ד"ר ביינר שלום, אני נשאית של BRCA2 בת 40. סיימתי את הילודה כנראה, אבל אני ממש לא רוצה לבצע כרגע כריתת שחלות מסיבות אישיות שונות. ממה שהבנתי לגבי BRCA2 הסיכון לסרטן שחלות מתחת גיל 50 הוא אפסי ולכן ניתן לדחות את ניתוח ההסרה לגיל 45. האם אוכל לחכות עם הניתוח כמה שנים ולהיות שקטה??דבר נוסף-האם ניתן לבצע בארץ הסרת חצוצרות בלבד בתור שלב ראשון של מניעה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, למרות הסיכון הנמוך יותר ללקות בסרטן שחלות לנשאיות BRCA2 ההמלצה עדיין היא לבצע כריתת טפולות מונעת עד גיל 40. אין מידע לגבי היעילות בכריתת חצוצרות מקדימה בגיל 40. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה יום אחרי טיפול קוניזציה
  • רוני
  • 14/03/2019 20:36
  • ערב טוב ! אתמול עברתי קוניזציה , נאמר לי שלאחר הטיפול יהיו דימומים . רציתי לשאול האם בסדר שמהרגע שיצאתי מהטיפול לא היתה לי אפילו טיפת דימום .? ממתינה לתשובה מכם . בבית חולים שבוצעה הקוניזציה אף אחד לא ענה לי בטלפון ואני קצת מודאגת .תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, למרבית המטופלות אין דימום מיד לאחר הקוניזציה. יכול להופיע דימום קל לאחר מספר ימים שיכול להמשך אפילו 3-4 שבועות. לסיכום, הכל בסדר אצלך. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נוזל ברחם
  • עידה
  • 11/03/2019 08:17
  • בת 55 ,בגיל במעבר כ 5 שנים ,באולטרסאונד נצפה נוזל ברחם בעבר עברתי קוניזציה עקב מצב טרום סרטני בצוואר הרחם, מאז עברו 19 שנים במעקב קבוע של פאפ ,ב15 שנה ראשונות במעקב קבוע של קולופסקופיה. האם הנוזל ברחם מעיד על תאים טרום סרטניים???

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הנוזל ברחם אינו מעיד על תאים סרטניים אך דורש בירור של חלל הרחם ע"י דגימה או היסטרוסקופיה, לפי החלטת הרופא המטפל בך. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות קוניזציה
  • מודאגת
  • 11/03/2019 22:35
  • שלום, קיבלתי היום את תוצאות הקוניזציה 1. Cervix, external, cone biopsy: High grade squamous intraepithelial lesion (hsil/cin3). Endocervical glands involved Exocervical and endocervical margins are both involved 2. Cervix, internal, cone biopsy: Stromal fragments covered by endocervical mucosa negative for dysplasia. One single detached fragment showing high grade dysplasia present in one slide. מה המשמעות של הסעיף הראשון שגם החיצוני וגם הפנימי נגועים? (אם הבנתי נכון) מה המשמעות של סעיף 2 שהנגע מופיע גם בשוליים? הומלץ לי מעקב עוד חצי שנה עם פאפ חוזר. האם אתה ממליץ להיות במעקב של גניקוג אונקולוג? האם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע בכדי לוודא שאין עוד נגעים? האם הוירוס יכול לפגוע באיברים נוספים מלבד צוואר הרחם? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, עברת קוניזציה במהלכה הוסר הנגע. הנגע מגיע עד לשולי הכריתה. במצבים כאלו ניתן לבצע מעקב או לשקול כריתה חוזרת-ההחלטה תתקבל ע"י הרופא המטפל בך בשיתוף איתך. עלייך להמשיך מעקב אצל הרופא שטיפל בך, שמתמחה במחלות צוואר הרחם. המחלה היא בצוואר הרחם, אך יכולה לערב גם את הנרתיק העליון, שנבדק במהלך קולפוסקופיה. אין בדיקות נוספות שצריך לבצע. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפניה לקולפוסקופיה
  • ששון
  • 14/03/2019 12:57
  • שלום ותודה. לפני שנה בתחילת ההריון היה לי דימום מאסיבי פעם אחת אחרי קיום יחסים ושלחו אותי לקלפוסקופיה והרופא עשה לי צריבה ואמר שאחרי הלידה אעשה פאפ. עכשיו הפאפ יצא גבולי אז עשו עליו HAV והתוצאה היתה ASCUS. הרופאה שלחה אותי לקולפוסקופיה. האם לא ניתן לעשות קודם פאפ נוסף לפני שרצים לקולפוסקופיה או שהתשובה הזו מחייבת?.. תודה ויום טוב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, בדיקת הקולפוסקופיה היא הבדיקה הטובה ביותר להערכת צוואר הרחם והיא זו שתקבע את האבחנה הסופית. הפאפ הינו בדיקת סקר ונועד לאתר נשים עם חשד לשינויים בצוואר הרחם ולהפנותן לבדיקת קולפוסקופיה. על כן, איני רואה טעם בלחזור על הפאפ , אלא לבצע קולפוסקופיה. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה
  • ששון
  • 14/03/2019 16:56
  • פער בין תוצאות בדיקות
  • אלית
  • 11/03/2019 23:14
  • לפני כ4 שנים קיבלתי תשובת פאפ של lsil, קולפוסקופיה תקינה. בעקבות הריון בצעתי פאפ חוזר כעבור שנה שיצא תקין, קולפוסקופיה תקינה. כעבור 4 חודשים בצעתי פאפ חוזר (במסגרת בדיקות סקר), חזר ascus, בקולפוסקופיה נלקחה ביופסיה שאובחנה כ cin3. השאלה שלי האם cin3 יכול להתפתח ככ מהר? האם מדובר בזן אלים במיוחד או שהנגע פוספס בבדיקות הקודמות? אני מודאגת שיש נגעים נוספים שלא אותרו

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאה של ביופסיה
  • Galit
  • 06/03/2019 11:53
  • שלום אחרי חודש של המתנה הגיעו תוצאות של ביופסיה מצוואר הרחם transformation zone with acute and chronic inflammation changes consistent with hpv cytopathic effect koilocytosis level sections examined snomed: t - 83000 , m - 40000,74006 לפי מה שהבנתי מהרופא זה שנחשפתי לוירוס ואני צריכה רק להיות במעקב עוד חצי שנה לא שאלתי ולכן רציתי לשאול איך יכול להיות שנחשפתי לוירוס אני מקיימת יחסיים מוגנים עם בעלי מיזה 10 שנים ולא הייתי עם גבר אחר ומה אני יכולה כדי למנוע נזקים האם להתחסן במצב כזה זה יהיה יעיל? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ההדבקה בוירוס הפפילומה מתרחשת רק במגע מיני. חיסון כנגד הוירוס מונע הדבקה עתידית אך אינו מטפלת בוירוס שבו נדבקת כבר. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאה של ביופסיה
  • Galit
  • 08/03/2019 06:30
  • תודה על המענה אז מה ניתן לעשות פשוט לחכות חצי שנה ולבצע שוב בדיקה? לפי מה שהרופא הסביר לי הם לא יודעים עדיין עם נידבקתי לפי התוצאות זה רק חשד להדבקה כדאי לחכות חצי שנה או שיש בדיקה נוספת שאני צריכה לבצע? תושה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Hpv
  • מבררת
  • 03/03/2019 22:16
  • בדיקת hpv נמצאה חיובית ל other highrisk types עם רשימה ארוכה של זנים. שלילי 16 ו 18. נאמר לי שזה גם לא כולל את הזנים של קונדילומה. בדיקת קולפוסקופיה תקינה. לא ברורה המשמעות. האם יכול להיות שהוירוס קיים אצלי שנים והתגלה רק עכשיו בגלל הבדיקה המקיפה יותר שמכבי הכניסה? האם בעצם אני מסכנת את בן הזוג או שיש איזו דרך למנע הדבקה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הבדיקה מראה כי את נשאית של הזנים הפחות שכיחים וגם הפחות אלימים של הוירוס. בדיקת הוירוס הוכנסה למכבי במהלך שנת 2018 וכל בדיקות הפאפ שבוצעו לפני כן לא כללו את הבדיקה לנשאות הוירוס. שימוש בקונדום מקטין את סיכויי ההדבקה אך אינו מונע לחלוטין. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השלמת מידע
  • מודאגת
  • 07/03/2019 22:48
  • תודה על התשובה רק לא הבנתי אם יכול להיות שהנשאות קיימת שנים רבות ואם כן אז יש גם סיכוי שלא תעבור? קראתי ונאמר לי שהגוף בדרך כלל מתגבר על הוירוס תוך זמן מסוים. המה בעצם אני מסכנת בני זוג? אם אין דרך בטוחה לחלוטין להזהר אז אני מסיקה שכדי לא להדביק עדיף להמנע לחלוטין. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אין דרך לדעת מתי נדבקת, אך לרוב הנשים הזיהום חולף תוך שנתיים שלוש. לכן יש צורך בהמשך מעקב. הדבקת בני זוג תורמת להפצת הוירוס אך לגברים אינו גורם לשינויים טרום סרטניים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פפילומה וסרטן
  • מודאגת
  • 07/03/2019 23:00
  • קראתי שוירוס הפפילומה יכול להיות גורם לסרטני ראש צואר. כתבת שהדבקת גברים תורמת להפצה אבל לא לשינויים טרום סרטניים. כלומר הוירוס הספציפי הזה לא מסכן גברים בסרטן?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הוירוס יודע לגרום לשינויים סרטניים בפה ובלוע וגם בפי הטבעת לגברים ולנשים. לעומת זאת, שסרטן הפין הינה מחלה נדירה מאד בהשוואה לסרטן צוואר הרחם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קוניזציה
  • לא ידוע
  • 05/03/2019 18:57
  • אני צפויה לעבור קוניזציה במהלך השבוע. בבדיקות דם גילו אצלי הרפס type 1 חיובי חלש מאוד, ביצעתי טיפול במשך עשרה ימים והתוצאה לא השתנתה. רופא נשים שלי אמר שזה מסוכן לבצע את הקוניזציה כשיש האפס כיוון שזה יכול לגרום לדלקת קרום המוח לעומת זאת הרופא המנתח אומר שזה לא מסוכן. האם כדי לבצע את הקוניזציה למרות שיש לי את נגיף ההרפס?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ככבי בטן מאוד מציקים
  • האחות שלה
  • 02/03/2019 08:45
  • שלום רב. מקווה שאולי תוכל לעזור לי לעזור לאחותי. איותי עם סרטן שחלות שלב מתקדם המחלה חזרה(אחרי קרבו טקסול וניתוח גדול) ומטופלת בקרבו גמזר. המרקרים ירדו בארבעת הטיפןלים הראשונים ובטיפול החמישי המרקר נתקע.בחודש וחצי האחרונים סובלת מכאבי בטן תחתונה שהיא מתארת אותם ככאב בבשר.כלומר כשהיא נוגעת בבשר היא מרגישה כאב פנימי באיזור הצלקת הניתוחית אבל בכלל בבטן התחתונה .כל פעם בצד אחר או דו צדדי. מה משמעות הכאב הזה לדעתך(ברור לי שאתה לא יכול להגיד בודאות) ?קשור להתקדמות המחלה? הכאב מלחיץ אותה.תודה!!!!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, כדי לברר בצורה הטובה ביותר את הכאבים יש צורך בבדיקת הדמיה. הבדיקה המתאימה ביותר תהיה סיטי (CT) של הבטן והאגן. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דימומים קולפוסקופיה
  • ליאת
  • 25/02/2019 21:28
  • שלום עברתי בדיקת קולפוסקופיה+ביופסיה לפני כשבוע. באותו מעמד נאמר לי להתחיל בטיפול משחת דלאצין. כעבור יומיים התחלתי בטיפול ואז החלו לי תופעות כגון בחילות כאבי בטן שמאלית תחתונה ודימומים. עד היום אני עם דימומים , הייתי במיון ביום שבת עקב הדימומים והבחילות ושם נאמר לי שהדימום הוא לא מהאיזורים שמהם נלקחה ביופסיה, ושישנו איזור מסוים שרגיש למגע ומדמם... מרוב הלחץ שכחתי לשאול האם הדבר הגיוני? אני לא מפסיקה לדמם,(לא דימומים כבדים) לא כ"כ רגועה.. אודה לחוות דעתך תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אני מניח שעברת את בדיקת הקולפוסקופיה בשל בדיקת פאפ לא תקינה או בשל דימומים לא סדירים. תשובת הביופסיה שנלקחה תעזור בקביעת האבחנה ותכנון הטיפול המתאים. אם הדימום מחמיר, ממליץ לחזור לבדיקה נוספת אצל הרופא המטפל בך. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ
infomed.co.il (הדפסה)