רופאים בתחום
ד"ר משה רויבורט ד"ר משה רויבורט
גינקולוג בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית בבילינסון קרא עוד
פרופ' ברי (בוריס) קפלן פרופ' ברי (בוריס) קפלן
מומחה לגניקולוגיה, פוריות וגיל המעבר קרא עוד

פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

ד"ר מריו ביינר

ד"ר מריו ביינר מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית וכירורגית
ד"ר מריו ביינר הינו רופא נשים, מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית, בכירורגיה גינקולוגית לפרוסקופית וקולפוסקופיה.ד"ר מרי ביינר משמש כמנהל היחידה הגינקו-אונקולוגית בבי״ח מאיר, כפר סבא ד"ר מריו ביינר מתמחה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • קוניזציה
  • דנדן
  • 27/12/2018 11:13
  • שלום צריכה לעבור קוניזציה בשבוע הבא בעקבות תוצאת ביופסיה SIN 3 ונשאית וירוס HPV זן 16ּ+דימום לאחר קיום יחסי מין. ברצוני לדעת על ההליך מה הם הסיכונים אם אחרי ההליך אפשרי לחזור לעבודה כרגיל? תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לאחר הקוניזציה ניתן לחזור לשגרה מלאה למעט קיום יחסים ושימוש בטמפונים למשך 4 שבועות, עד שתשובי לבדיקה של הרופא המבצע. הסיכונים מופיעים בטופס ההסכמה מדעת, עליו את אמורה לחתום לפני הפעולה וניתן לראותו בקישור הבא: http://www.mrm.org.il/?categoryId=95303&itemId=249907 בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן צוואר הרחם
  • מיה
  • 27/12/2018 01:58
  • חליתי לפני שנתיים בסרטן צוואר הרחם לאחר שעשיתי כריתה הוא שוב חזר בהאגן וכריתה והתוצאה היא הישנות המחלה בגדם הניתוחי ובהאגן משמאל האם יש לחשוש מה עושים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, בהישנות סרטן צוואר הרחם הטיפול יכול להיות מבוסס כימותרפיה ו/או קרינה ובמקרים לא שכיחים גם ניתוח חוזר כפי שציינת שעברת. תוספת הטיפול כעת תוחלט על ידי הצוות המטפל בכך והוא תלוי במיקום ההישנות, הסוג ההיסטולוגי וגורמים נוספים. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גידול ברירית הרחם כתוצאה מנטילת טומקסיפן
  • גיטלה
  • 13/12/2018 18:06
  • ב10.2014 עברתי למפקטומיה שד שמאל. קבלתי הקרנות וטיפול באנטיזול, מכיון שנפלתי ושברתי את מפרק הירך עברתי לפני שנה לקבל טומקסיפן. ב1.8.18 עובי הרירית היה 3.4 ב. 6.2018 עובי הרירית היה 9 ממ ב12.2018 עובי הרירית היה 12 ממ עם מספר איזורים ציסטיים בתוכה ללא נוזל בדוגל 0 שחלות תקינות בשלב זה אין דימום אבל יש הפרשה צהובה. הרופאה בקשה ממני לעשות עוד אולטרסאונד בעוד 3 חודשים ולבוא לביקורת.ואם תגדל נעשה ביופסיה של הרירית. טוענת שבגילי 70 קשה לעשות בדיקה זאת ולרוב התוצאות שליליות. שאלתי היא עד איזה עובי עיבוי רירית הוא תקין? שים לב לגידול המהיר תוך שנה יותר מ8 ממ. מתי מבינים שיש להוציא הרחם? איזה כדורים יש שאינם יוצרים השפעה זאת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אם הרירית נראית לרופאה שלך חשוד או אם יש דימום יש צורך בביופסיה של הרירית ולעיתים היסטרוסקופיה. תחת טיפול בטמוקסיפן אין עובי רירית שנחשב חשוד. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניקוז מים בבטן
  • שיר
  • 14/12/2018 23:38
  • היי, לאחר ניקור מים בבטן שאני עושה לאימי בעזרת ערכה המתאימה להליך זה,יצא דם בצינורית (ולא דם מהול במים כמו בדר"כ) אני מניחה שזה לא אמור היה לקרות, אימי הרגישה כאב בבטן, האם זה לא תקין או שזה אכן עלול לקרות? דבר נוסף,לאחר ביצוע הניקור לאימי יש לה מן שקע בבטן באזור בו מחוברת הצינורית הקבועה. זה סביר? אשמח לדעת כיצד עלינו לפעול. תודה מראש!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מרקר לא ברור
  • ילנה
  • 16/12/2018 18:47
  • שלום, חולה בסרטן קרצינומה בצוואר הרחם נוטלת CAPECITABINE 500 X 5 ביום לאחר תקופה של שבוע של נטילות המרקר CA-125 בבדיקות דם: CA-125: 22.4 U/ml לאחר שבועיים נוספים של נטילה הבדיקה מחדש מראה CA-125: 45 U/ml לפי מה שקראתי באינטרנט הטווח התקין הינו 35 אז במשך 8 חודשים שאני חולה ההיתי מעל 35 ובדיקה אחת הראתה 22 ולאחר שבועיים של טיפול קפצה בחזרה ל45, האם המחלה נסוגה וחזרה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התנודתיות בערכי הסמן בטווח כה קצר אינה ברורה. עלייך לחזור שוב על הבדיקה ואז לפנות לאונקולוג המטפל בך להחלטה על המשך הטיפול. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הקרנות מניעתי לכיפת הנרתיק
  • -
  • 17/12/2018 18:50
  • שלום, אחרי ניתוח כריתת רחם וטפולות וSTAGIBG פתלוגיה יצה IB GI קיבלתי תוצאות והגידול חדר MORE THAN 50% FIGO GRADEII)ABOUT 5-10% OF SOLID AREAS AND FOCAL GRADE II NUDEI) WITH EXTENSIVE GRADE I AREAS הומלץ לי על הקרנות מניעתי לכיפת הנרתיק או כלום לעשות. מה דעתך וכמה פעמים עם צריך הקרנות. תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ברכיטרפיה הינה קרינה מקומית הניתנת לכיפת הנרתיק לצורך מניעת הישנות מקומית של מחלתך. בקבלת ההחלטה לגבי הטיפול צריך לשקול את תופעות הלוואי הצפויות אל מול הרווח של מניעת ההישנות. לצורך עזרה בקבלת ההחלטה עלייך לפנות לייעוץ גינקואונקולוגי שיעבור עימך בפרוט על הסיכוי להישנות במצבך והטיפול בה במידה ותתרחש וכן על תופעות הלוואי של הטיפול. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציסטות בשתי שחלות
  • חיה
  • 19/12/2018 14:18
  • שלום רב, אני בת65, לא נשאית BRCA12. לבת דודי היה סרטן השחלות. אני 3שנים במעקב ציסטות בשתי שחלות: צלולות,דופן דקה,חלקה,ללא זרימה חריגה, קטנות(13ממ' ו14ממ'),CA125-10. בתחילת המעקב קראתי מאמר ש ציסטות דו צדדיות בגיל מבוגר, מעלות סיכון, אבל אונקוגניקולוג שלל את זה. בדיקה US אחרונה: תוך חצי שנה שחלה שמאלית גדלה(מ28 על18ממ' ל43 על31ממ')והופיע ציסטה חדשה(15ממ' עם אותן תכונות). הומלץ US חוזר בעוד 1-2 חודשים. רואה הנחיות מוסדות הבריאות בחו"ל על הצורך בטיפול ניתוחי בציסטות דו צדדיות ומודאגת ממה שעובר עלי...אודה על תשובה מהירה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לאור הממצאים שגדלו יש לשקול מחדש את הצורך בכריתת הממצאים בלפרוסקופיה. עלייך לפנות לגינקולוג אונקולוג לקבלת חוות דעת. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקה פתולוגית
  • uvula
  • 19/12/2018 18:04
  • דימום בין וסתי
  • מרינה
  • 21/12/2018 11:46
  • שלום אני בת 25 וחצי לקחתי גלולות של זואלי במשך יותר מחצי שנה ושמתי לב לנשירת שיער עשיתי בדיקות דם כלליות בנוסף בלוטת תריס וברזל והכל היה תקין אז קישרתי את זה לגלולות והלכתי לגניקולוג והוא אמר שעדיף לי להשתמש ביאז פלוס ולהתחיל את החפיסה שבוע לאחר הנטילה של הגלולה האחרונה של זואלי כך עשיתי ולאחר שבוע של שימוש בגלולות של יאז פלוס התחיל לי דימום ברמה של מחזור רגיל (דימום די חזק) וזה נמשך כבר 5 ימים והכמות אותה כמות..השאלה האם זה בסדר? ואם כן תוך כמה זמן דימום כזה אמור לעבור?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Olaparib for non positive BRCA patients
  • אביבה גרינמן
  • 23/12/2018 16:38
  • שלום רב, לאחר חזרה שלישית של סרטן השחלות התחלתי היום טיפול בציספלטין. אני מודעת למחקרים שנעשים בארץ עם אופריב לחולות נשאיות. האם קיים בארץ טיפול משמר באולפריב? כלתי שנמצאת בדיוק במצב שלי בג'נבה ולה הציעו טיפול באולפריב כטיפול משמר בתום הכימוטרפיה למרות שהיא גם כן אינה נשאית. תודה רבה, אביבה גרינמן

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, מחקר בשם OPINION מגייס מטופלות לא נשאיות BRCA עם הישנות סרטן שחלות שהגיבה לטיפול בפלטינום לצורך טיפול משמר באולפריב. המחקר מתקיים ביחידה הגינקולוגית אונקולוגית בבי"ח מאיר וייתכן שבעוד מרכזים. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציסטה בשחלה
  • יובל
  • 12/12/2018 18:12
  • היי בת 24 מחזור לא סדיר לפני כחודש ביצעתי אולטרסאונד וגינלי והכל היה תקין. לפני שבוע שוב פעם לבצע אולטרסאונד כי הרגשתי כאבים בשחלה בצד ימין ואכן נמצאה ציסטה בת 2.5 סמ צלולה. ביומיים האחרונים מרגישה אי נוחות באזור הבטן , אני ממש מפחדת שמא זה משהו סרטני, מה הסיכויים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, מרבית הציסטות בגילך הן שפירות וחולפות לאחר הוסת. ממליץ לחזור על בדיקת האולטרסאונד לאחר הוסת, ואם עדיין יש ציסטה להמשיך את הבירור עם רופא הנשים. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לפני כריתת חרוט
  • חלי
  • 12/12/2018 23:28
  • שלום ד"ר ביינר אני בת 43 +3 ילדים בריאים לידות רגילות ותקינות לאחרונה ביצעתי בדיקת פאפ שלא יצאה תקינה ולאחריה בוצע קולפוסקופיה ומהממצאים עלו תאים טרום סרטניים cin 2. הוסבר לי על מצבי ועל כריתת חרוט שעלי לעבור בעוד 3 שבועות. השאלה שלי היא כזאת- האם כדאי לכרות את הרחם ולמנוע בעיות בעתיד? מהסיבות הבאות:לפני כחודש וחצי כרתו לאחותי(גדולה ממני בשנתיים) את הרחם והחצוצרות כמו כן יש במשפחתי הסטוריה ארוכה ומרובה של מחלת הסרטן שכוללת המון סוגים:ברחם.בשד.בגרון.במעיים.בקיבה.בערמונית.באוזן ולוקמיה מקירבה ראשונה ושנייה משני הצדדים אך הרוב מצד האבא לאור כל האמור לעיל האם באמת כדאי להסתפק בכריתת חרוט? או לשקול להוריד כבר את הרחם? 3 אנשים במשפחתי כולל אבי מתו בסבל וייסורים עם גרורות בכל הגוף לאחר ששום טיפול כבר לא עזר אודה לך על תשובתך המהירה בתודה רחל

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הטיפול המקובל ב-CIN2 הוא קוניזציה (כריתת חרוט) ואין שום צורך בביצוע כריתת הרחם, למרות החששות עקב הממאירויות במשפחה. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות
  • דניאל
  • 13/12/2018 09:10
  • היי דר עשיתי בדיקת פאפ בחודש מרץ. נאמר לי אחרי חודש כי היא תקינה. לפני כחודש (נובמבר ) הרופא מתקשר שהתוצאות לא תקינות ועלי לעבור בדיקה קולסקופיה הרופא שביצע את הבדיקה אמר שהיא נראת לו לא תקינה ונראה כי יש לי גם פפילומה וגם חשד. התושבות אתמול הגיעו fragments of exo and endo cervix mucosa showing cervicitis and squamous metaplasia. אשמח להסבר ומה מומלץ לעשות במקרה כזה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דימום לאחר קיום יחסים
  • אילה
  • 07/12/2018 00:42
  • הי, כבר כמה חודשים שאני מקיימת יחסים ולאחריהם לפעמים אני מדממת. בפעמים הראשונות זה היה ממש זוועה (אפילו בחמשת הפעמים) אחכ ברמה פחותה יותר. כרגע לפעמים מדממת ולפעמים לא. הייתי אצל גניקולוג בגלל השנות מחזור תוך פחות משבוע בין המחזורים. עשיתי אולטרסאונד (כתוב תקין, ברחם נצפה קרום סמיך 4 ממ. שחלה שמאלית יכול להתאים לציסטה בשחלה) כמובן שאיני מבינה בכך כלום.. הרופא אמר שזה יכול לקרות ואל דאגה. רק ששוב דיממתי לאחר יחסים (בקטנה מאוד) וממה שקראתי זה לא נורמלי.... מה עלי לעשות??? אני ממש בלחץ מזה תודה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קולפוסקופיה
  • אנונימי
  • 07/12/2018 07:44
  • שלום רב, לאחר גילוי hpv מאחד הזנים של high risk (16 ו18 שליליים) לא כתוב איזה בבדיקת הhpv pap נשלחתי לבצע קולפוסקופיה התורים נורא ארוכים לביצוע הבדיקה . רציתי לשאול אם אמצא תור קרוב יותר שעל פניו אמור להתקיים בזמן מחזור- אני יכולה לאחד חפיסת גלולות לדלג על מחזור כדי לבצע את הבדיקה מוקדם יותר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת PAP
  • שאלה קטנה
  • 05/12/2018 11:02
  • שלום, בת 28. ב-2016 בבדיקת PAP רוטינית היו לי ממצאים של LSIL ובעקבותיהם קולופוסקופיה עם CIN1. אחרי חצי שנה בדיקת PAP תקינה ואחריה קולפוסקופיה תקינה. מאז- עוד בדיקת PAP תקינה אחת ב-2017ולאחר מכן הריון ואי מעקב בעקבות המלצת הגניקולוגית המטפלת. כעת- הופניתי לבדיקת PAP חוזרת אך מסתבר שהנהלים השתנו וכעת נעשית בדיקת HPV ורק במידה והיא חיובית נעשית בדיקת PAP. האם זוהי פרוצדורה מקובלת גם בנשים עם תוצאות בעייתיות בעברן? על סמך ההגיון אם נגיף HPV החל תהליך סרטני לא בהכרח ימשיך להיות נוכח גם אם הסרטן מתקדם? בקיצור אשמח לדעת אם להתעקש על PAP גם בנוכחות HPV שלילי. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, בהיעדר נשאות HPV הסיכוי לשינוי טרום ממאיר בצוואר נמוך מאד. CIN1 שהיה ב-2016 נעלם בבדיקות החוזרות כפי שקורה במרבית המקרים בגילך. אם אינך שקטה, תבצעי בבדיקת פאפ וקולפוסקופיה. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • שאלה קטנה
  • 06/12/2018 16:41
  • ציסטות בשחלה עם תוכן סמיך
  • דפנה
  • 03/12/2018 15:46
  • עשיתי בדיקת c.t בטן ואגן בעקבות פגם בגן APC והיסטוריה משפחתית של סרטן שד וסרטן רחם מסוג סרוס. מצאו 2 ציסטות בשחלה ימנית, הגדולה מהן בקוטר 1.6 ס״מ עם תוכן סמיך. אני בת 49 עם מחזור לא סדיר. מה משמעות הממצא? האם יכול להיות ממאיר? מה המשך הברור? מה הטיפול הנדרש? האם מעלה את הצורך להסיר את השחלות באופן יזום כפי שהומלץ לשקול בייעוץ גנטי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הממצא הציסטי בשחלה דורש המשך בירור ע"י ביצוע אלטרסאונד דופלר ובדיקת מרקרים בדם (CA125, CA19-9, CA15-3, CEA). לאחר ביצוע הבדיקות עלייך לפנות לרופא נשים לצורך החלטה על הצורך בניתוח לאור הממצאים והנשאות שברקע. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מאוד בלחץ אודה לעזרתכם
  • מלי
  • 30/11/2018 22:31
  • אמי עם סרטן שחלות חוזר מטופלת קרבופלטין +גמזר לאחר סבב אחד של שניהם וטיפול אחד של גמזר החל לה דימום וגינלי קל בניגוב. ממה זה יכול להיות  ומה צריך לעשות? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רוקאפריב
  • אמלי
  • 26/11/2018 15:05
  • נשאית brca1 קו שלישי בפתח אחרי קו 2 נטלתי אולפריב שהפסיק לעבוד אחרי שנה וחצי האם אפשרי ליטול רוקאפריב ולא ישר ללכת לכמוטרפיה? האם יש לך מטופלות עם תרופה זאת והאם היא אפקטיבית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הרוקאפאריב בדומה לאולפאריב שייך למשפחת מעכבי הפארפ. אין אינפורמציה טובה אם טיפול חוזר במעכבי פארפ יעיל. יש כעת מחקר בינלאומי שגם מספר בתי חולים בישראל שותפים לו, הבודק את יעילות של שימוש חוזר במעכבי פארפ, אך הוא ניתן במחקר רק לאחר טיפול כימותרפי שהביא לנסיגת המחלה. שם המחקר OREO. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות פאפ משתנות
  • עדי
  • 26/11/2018 08:57
  • בת 28. מגיל 25 מבצעת פאפ שתמיד חוזרים עם אסקוס, וקולפוסקופיות תקינות. לפני יותר מחצי שנה ביצעתי שוב פאפ (6 שבועות אחרי לידה) ויצא אסקוס וחשד לhsil, ונשאית לזן 16. בוצעה קולפוסקופיה שנאמר שהצוואר נקי, נלקחו ביופסיות שחזרו תקינות. לפני חודש ביצעתי שוב פאפ שחזר עם אסקוס בלבד ללא hsil ללא hpv. וקבענו פאפ לעוד חצי שנה(אני בהריון). הבוקר התקשרה שוב הרופאה ואמרה ששוב בדקו לי את הפאפ וhpv חזר חיובי אבל לא זיהו איזה זן. ובגלל זה היא רוצה שאקבע בהקדם קולפוסקופיה. כמה שאלות: 1.האם אפשר לבצע קולפו בהריון ללא חשש? 2. האם הגיוני שמצאו hpv ולא זיהו את הזן?? זה קורה הרבה? כי הרופאה שלי אמרה שזה מאוד מוזר ומלחיץ. 3. האם תוצאה כזאת יכולה להחשיד לסרטן שלא נדע? אני בלחץץץץץ

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אין מניעה מביצוע קולפוסקופיה בהריון. אינני יודע מדוע לא זיהוי את הזן אך אין לזה משמעות כעת כי לאור בדיקות העבר עלייך לבצע קולפוסקופיה. נוכחות הוירוס כמובן אינה מעידה על שינוי סרטני. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)