פורום פציעות ספורט

ד"ר נועם רשף
ד"ר רשף הנו אורתופד  - מומחה בכירורגיה אורתופדית, המתמחה בפגיעות ספורט וניתוחים ארטרוסקופיים. מרכז תחום הכירורגיה הארטרוסקופית בבית החולים זיו בצפת.במסגרת התמחותו, מטפל ד"ר רשף בבעיות רפואיות שונות בתחום הכתף, המרפק הברך והקרסול.הגישה הטיפולית של דר רשף כוללת אבחנה מדוייקת ככל שניתן לרבות הערכה אישית של בדיקות MRI רלוונטיות, בנית תכנית טיפול יחד עם המטופל – קו טיפולי שעשוי להיות ניתוחי  או שמרני.במסגרת טיפול שמרני מטפל ד"ר רשף בהזרקות שונות לרבות טיפולים ביולוגיים: PRP  ואורטוקין. בין מטופליו של דר רשף ישנם ספורטאי עילית ומטופלים שאינם ספורטאים כלל. הגישה הטיפולית הנה זהה.ניתוחים אורטופדיים:ניתוחים ארטרוסקופיים ופתוחים בברך: טיפול בקרע במניסקוס, שחזור רצועות, יצוב פיקה וטיפול בפריקות פיקה, תיקון ציר הברך, השתלת סחוס בברך, קיבוע שברים סביב הברך.ניתוחים ארטרוסקופיים ופתוחים בכתף:תפירה וקיבוע קרעים בגידים, טיפול בפריקות כתף וניתוחי תיקון יציבות, תיקון יציבות גרמי – לטרז'ה, השתלת בלון ושחזור קפסולה עליונה, ייצוב וטיפול בפריקות המפרק האקרומיו – קלביקולרי (ACJ) החלפה של מפרק הכתף  - חצי שלמה, אנטומית והפוכה, קיבוע שברים של עצם הבריח וראש הזרוע.ניתוחים ארטרוסקופיים ופתוחים במרפק: מרפק טניסאים, תפירה וקיבוע קרעים בגידים וברצועות.ניתוחים ארטרוסקופיים ופתוחים בקרסול: ארטרוסקופיות קרסול, שחזור רצועות ותיקון יציבות, השתלות סחוס בקרסול, ניתוחי תיקון עיוותי בהונות.ד"ר רשף משמש כאורתופד קבוצות ספורט בצפון כמו קבוצת הכדורגל איתוראן ק"ש, קבוצת הכדורסל הפועל גליל עליון/קריית שמונה, נבחרת התעמלות "גלגולים" כרמיאל וכן יועץ לקבוצות ספורט שונות ולספורטאים יחידים. זאת מעבר לטיפול בספורטאים חובבים ואנשים שאינם ספורטאים אך חווים פציעות מעולם הספורט.  073-7023050בקע ספורטאים - Osteitis pubis (OP)
משה 03/11/2020 | 20:25היי, אני סובל בשנה האחרונה מכאבים במפשעה שהלכו וגברו כאשר בהתחלה היה חשש לבקע מפשעתי אך לאחר בדיקה אצל רופא מומחה הבקע נשלל ונשלחתי לMRI שחשף בקע ספורטאים עם דגש על OP. בצעתי טיפול של 40 יום בסטירואידם אשר לא העילו כאשר לאחריהם ניסיתי פיזיותרפיה למשך חודשיים שגם כן לא הואילה. עושה רושם שהאיזור כל כך מודלק כאשר כל פעולה טיפה לא שגרתית ביום יום גורמים להחמרה. האם יש אופציה ניתוחית בשלב כזה? ובמידה וכן, איזו? מבירורים שעשיתי הבנתי שכדורגלנים מנותחים במצבים כאלה על מנת לחזור לפעילות מהר. תודה על העזרההוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר נועם רשף 01/12/2020 | 22:23שלום גיא. תיקון שרשרת תנועה יכול לשפר אך אני מניח שהמאמרים שקראת נכתבו על ידי פיזיותרפיסטים - וככל שאני מכיר - כאורטופד - אין פתרון אחיד כזה. יחד עם זאת - אין מניעה לעבוד על זה ולשפר . טיפול ב PRP במקביל יכול לסייע בהפחתת כאבים ודחיפה להצטלקות טובה של הרקמה באזור.הוסף תגובה
OP שרשרת תנועה לקויה
גיא 01/12/2020 | 22:10תודה ד"ר! קראתי מספר מאמרים שתומכים בכך שתיקון שרשרת התנועה יכולה לפתור את בעית הOP מהשורש. אצלי לדוגמא יש חוסר באיזון שרירי ימין ושמאל, קריסה של הברכיים פנימה, ואגן טיפה נמשך קדימה למטה מה שיוצר מתיחה של שרירי הבטן והקשתת גב תחתון (anterior pelvic tilt) אבל לא מוגזם, השאלה היא האם ניתן לתקן תנועה ביומכנית לקויה באמצעות תרגילים ספציפיים או ש לשם כך נדרש ניתוח? והאם זריקות (3-4) PRP יכול לתת פיתרון זמני לפחות עד שיהיה ניתן לתקן את הליקוי הביומכני?הוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר נועם רשף 30/11/2020 | 16:47שלום גיא. כל טיפול שמרני שתעשה - ויעזור לך - עדיף. כאבים חזקים יפריעו לך לרוץ בוודאי מרחקים ארוכים. כאב מעיד על בעיה מקומית ולכן אני ממליץ לא לעשות פעילות דרך כאב. האם יש סיכוי בנזק ארוך טווח רק מאוסטאיטיס פוביס - סביר להניח שלא אבל יכולת התפקוד שלך, גם היומיומית וגם הספורטיבית תפגע. לגבי נתוחי רשת - בכל ניתוח ישנם סיכונים ועשויים להיות סיבוכים. גם בניתוחים שכיחים, גם בניתוחים שמבוצעים על ידי מנתחים מנוסים. צריך לקחת גם את זה בחשבון. בהצלחה.הוסף תגובה
סיכונים בניתוח של OP
גיא 30/11/2020 | 12:29המון תודה! אכן הודגם בMRI אוסטאיטיס פוביס, אדקטור טנדניטיס, PIWI. הכאב שיש לי כיום לאחר חצי שנה ללא ריצה ועם טיפולי פיזיוטרפיה אינטנסיביים (הומליך פרוטוקול ועוד...) וללא שום הטבה זה אותם הכאבים שהיו בזמן האימונים וגםן לאחר ריצת מרתון וללא כאבים תוך כדי הריצה...העניין הוא שאני רוצה לפתור את זה ולא לגרום לעצמי נזק ואני רואה שכלום לא עוזר. זה כרוני ולא עוזב אותי. שוקל לנסות כמה פעמים FACIAL MANIPULATION שאולי יטיב איתי. אם לסיכום אין סיכון בהמשך ריצה כל עוד אין לי מגבלה תפקודית מלבד כאבים לאחר הריצה שחולפים לאחר 24-48שעות..? מדוע ניתוח רשתות יכול להביא אותי לסיבוכים? הבנתי שזה ניתוח לא מסובך ודיי שכיחהוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר נועם רשף 29/11/2020 | 22:05שלום גיא. אתה יכול לחזור לרוץ אבל הכאב עשוי להחמיר עד כדי קושי תפקודי שלך. זו הבעיה העיקרית. השאלה היא האם ביצעת MRI שהדגים שאכן מדובר באוסטאיטיס פוביס ולא בשבר מאמץ באגן - שאז אסור לרוץ עד חלוף התסמינים. בכל מקרה יש מקום לנסות טיפולים שמרניים - כולל טפול ב זריקות PRP. ככל שאני יודע בארץ אין כירורג אחד שמכיר ועושה את כל השיטות אבל את רוב הניתוחים לאזור זה מבצעים כירורגיים כללים. דר לוינקופף מבצע רק את ניתוח מרטנס.הוסף תגובה
סיכונים בניתוח של OP
גיא 29/11/2020 | 19:36המון תודה על המידע הרב, נראה שאני ומשה כאן סובלים דיי הרבה זמן מאותה הבעיה, אני עדיין רוצה להימנע מניתוח ורציתי לשאול אם בכל זאת אחזור לפעילות למרות הכאבים ואסבול את הכאב מה הנזק שעלול להיווצר או שלמעשה זה משהו שאפשר לחיות איתו, אני רץ מרתונים...ודיי רוצה להמשיך לרוץ לכל חיי (בן 46) כמו כן בעדיפות ניתוחית מה עדיף יותר הרשתות או המרטנס והאם יש רופא שמכיר את שלל השיטות ובוחר לנתח לפי תמונת מצב נוכחית. תודה!!!הוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר נועם רשף 23/11/2020 | 17:23אני מפנה לדר משה לוינקופף , מנהל המערך האורטופדי בבית החולים שיבא תל השומר. הוא מבצע ניתוחי מרטנס. לגבי השאר - אינני מכיר וגם אני מודע לכך שספורטאים רבים מנותחים בחול. הדבר נובע גם מאופנה - טרנד, וגם כי לא תמיד ניתן לקבל אבחנה מדוייקת. דר משה דודאי הוא כירורג שמבצע ניתוחים לטיפול בבעיה זו - מהצד הכירורגי. בהצלחה.הוסף תגובה
ביצוע ניתוח
משה 23/11/2020 | 12:39קודם כל תודה על המידע הרב! לא קל למצוא טיפול לפציעה הארורה הזאת. האם אתה מנתח פציעות כאלה? או מכיר מנתח שבקיא בשיטות שציינת? ממחקר שעשיתי כדורגלנים בארץ מבצעים את השיטות האלה בחו"ל בגלל שבארץ מנתחים רק עם רשתות שלא תמיד משיגות תוצאות חיוביות ואף גורמות לסיבוכים.הוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר נועם רשף 21/11/2020 | 20:57יש כמה אפשרויות. ישנו ניתוח מרטנס - שלמעשה מזיז את נקודת חיבור השרירים כ1.5 קדמית ומוריד את העומס בנקודת החיבור הרגילה. ניתן לחזק את דופן הבטן ברשתות. ניתן לבצע צריבה של העצב התחושתי באזור - ואז הכאב מוקל.הוסף תגובה
אוסטאיטיס פוביס כרוני
אור 20/11/2020 | 15:03שלום ד״ר, הזכרת ניתוחים לפציעה, אילו ניתוחים אפשריים לפתרון הפציעה הארורה הזו? האם רשתות כמו בבקע רגיל פותר את הבעיה? אני סובל מיזה מעל שנתיים כאשר הפסקתי פעילות ריצה חצי שנה כבר לגמרי, והוספתי עוד חצי שנה של פיזיוטרפיה אינטנסיבית, זריקת סטירואידים, דיקור מערבי, נסיון בגלי הלם (2טיפולים) עיסוי ועוד..כלום לא עזר להחלמה, איך שמנסה לחזור לרוץ בריצה הליכה לאחר הפעילות מרגיש שוב את המתח באזור..אשמח לשמוע מה עוד ניתן לעשות? אני אמור לנסות לעבור לתרגילי רצפת אגן ולמניפולציות פסשיה..האם יכול להיוצ בכך מזור?הוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר נועם רשף 06/11/2020 | 12:42שלום משה, הטיפול הזה הוא טיפול ביולוגי שמיועד לזרז ריפוי והפחתת דלקת באזור המודלק. מדובר בסדרה של 3 זריקות ולאחר הזריקה השניה מתחילים טיפול פיזיותרפי . אישית טיפלתי במספר מטופלים בפגיעה זו בתוצאות טובות (הורדת כאבים, חזרה לפעילות ) אבל קח בחשבון שהספרות המדעית אינה חד משמעית לגבי היעילות של הטיפול הזה ואני לא מתחייב על מעל ל 75% סיכוי לשיפור - שזה בערך מה שזריקת סטרואידים אמורה לעשות.הוסף תגובה
יעילות זריקת PRP לפציעה
משה 06/11/2020 | 12:17לא שמעתי עד כה על אופצית הזריקה, האם יצא לך לטפל בפציעה מסוג זה בעזרת זריקת PRP ? האם היו תוצאות? בסדרה של כמה זריקות יש צורך?הוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר נועם רשף 04/11/2020 | 13:18שלום משה. אוסטאיטיס פוביס היא תגובה דלקתית של הפריאוסט (הקרום העוטף את העצם) ועצמות האגן באזזור חיבור שרירי הבטן, כתוצאה מעומס יתר. ניתן לטפל בכך שמרני בהורדת פעילות, פיזיותרפיה ותרופות. ניתן לטפל בהזרקה של PRP יחד עם שיקום פיזיותרפי. אם אין הטבה בטיפול שמרני ישנם מספר ניתוחים לטיפול בבעיה זו. יחד עם זאת - אם אינך ספורטאי מקצועי - הורדת עומס משמעותית ופיזיותרפיה הם נקודת ההתחלה ואם לא - יש לפנות אורטופד ספורט או כירורג להמשך טפול. בהצלחה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
כף-הרגל הסוסנית
-
כתף קפואה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הלוקס ולגוס
-
כריתת סינוביטיס
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
בדיקת ויטמין D
מונחים קשורים
-
אוסטאולוגיה
-
אוסטאופתיה
-
ניתוח גיד אכילס
-
בדיקת צפיפות עצם
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק

בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם רופאים/ות בתחום, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול

בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם רופאים/ות בתחום, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםמדרסים

בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם רופאים/ות בתחום, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםעקמת

בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם רופאים/ות בתחום, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום עקמתפורוםפציעות ספורט

בפורום פציעות ספורט ניתן להתייעץ עם רופאים/ות בתחום, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום פציעות ספורט