//

שאלה - פעילות יתר של בלוטת התריס והריון

השאלה:
לפני שנתיים, אחרי לידה, מצאו לי במקרה רמת TSH של 0.03 ורמת FT3 של 6.9. הכל חזר לנורמה ללא טיפול אחרי מספר חודשים. הרופא אמר שאני בריאה. תכננו להיכנס להריון, והשבוע וגיליתי שרמת ה- TSH שוב נמוכה ושרמת ה FT3 עלתה ל-7.51. האם זה עדיין בסדר, והאם כדאי לי ללדת לפני שזה יעלה עוד? או לעבור טיפול ולדת אחריו? הבנתי שבטיפול יש סיכון לתינוק.


תשובה:


התופעה שאת מתארת היא פעילות יתר של בלוטת התריס. לא ציינת בשאלתך האם את סובלת מתסמינים כגון דפיקות לב, קוצר נשימה, הזעה, או אי-סבילות לחום. אם כן, עלייך לקבל טיפול.

פעילות יתר של בלוטת התריס שאינה מאוזנת יכולה לגרום בנשים בהריון לשיעור גבוה יותר של הפלות ספונטניות, לידה מוקדמת, מוות תוך-רחמי, משקל לידה נמוך, ורעלת הריון.

ישנן תרופות לתופעה זו, כגון PTU (פרופילתיואורציל), אך הן ניתנות במקרים שחומרתם בינונית או רבה. מומלץ לאזן את תפקוד הבלוטה, ורק לאחר מכן להיכנס להריון. שאלה דומה לשלך נשאלה בעבר כפורטל אינפומד ולהלן הקישור אליה:

http://www.infomed.co.il/questions/q_062705_6.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!