שאלה - טחורים גדולים הכואבים בישיבה ובהליכה

השאלה:
אני סובלת מטחורים מאז ההריון (כ-שנתיים)
בד"כ זה לא מפריע לי, אך בימים האחרונים הטחורים גדלו מאוד כך שכואב לי כשאני יושבת ואפילו הולכת.
מרחתי משחה בשם פרוקטוצורין (הידרוקורטיזון) - אך היא לא עוזרת ולא מקלה.
רציתי לדעת האם דחיפת הטחורים פנימה, ואי טיפול בטחורים יכול לגרום למחלת הסרטן?
האם במקרה של טחורים גדולים מאוד הפתרון הוא ניתוח בלבד?
מה הסיכונים באי טיפול בטחורים?



תשובה:
ראשית, אם את סובלת מכאבים, במיוחד כאלה שאינם מגיבים לטיפול - כדאי שתפני לבדיקת רופא, משום שלמרות שהטחורים עצמם אינם כואבים בדרך כלל, הרי שלפעמים נוצר קריש דם בטחור, ועשוי לגרום לכאבים.

אין שום קשר בין טחורים לבין סרטן. הקשר היחיד בין השניים, הוא שטחורים עשויים לעיתים להסוות סימפטומים של סרטן במערכת העיכול, משום שאדם הסובל מטחורים, ומדמם גם בגלל, למשל, גידול במעי הגס, עשוי להניח כי הדימום נגרם עקב הטחורים, ולכן לא לפנות לבדיקת רופא.

הסיבוכים שעשויים להיווצר עקב טחורים לא מטופלים הם דימום, גרד ותחושת חוסר נוחות, והיווצרות קריש דם בטחור - הגורם לכאבים (פרט לכך, המצב אינו מסוכן, והקריש נספג לבד).

הסיבה לטפל בטחורים היא אם הם גורמים לאחד מן הסימפטומים שהוזכרו, ולכן מפריעים לאיכות החיים. בשלב הראשון מומלצת תזונה עשירה בסיבים ושתייה מרובה.

בטחורים גדולים טיפול לא פולשני אינו יעיל. אופציות טיפוליות במקרים כאלה הם קשירה של הטחורים, צריבה, יצירה מכוונת של קריש דם בטחור כדי שינשור .

בחולים עם טחורים גדולים מאוד וסימפטומטיים, ולאחר כישלון השיטות שהוזכרו - ניתן לבצע כריתה כירורגית של הטחורים. הניתוח הוא אמנם השיטה היעילה ביותר, אך שיעור הסיבוכים בעקבותיו גבוה יחסית. גם את הניתוח ניתן לבצע במספר שיטות - עם סכין רגיל, צריבה או לייזר.

תוכלי לקרוא על כך עוד באינפומד:
http://www.infomed.co.il/hemorrhoids.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!