//

שאלה - הקאה והשפעתה על יעילות הגלולה למניעת הריון

השאלה:
אני לוקחת גלולות למניעת הריון וחצי שעה אחרי שלקחתי גלולה הקאתי האם זה משפיע? ואם כן כדאי לקחת את הגלולה שאחרי?



תשובה:
אם הקאת חצי שעה לאחר נטילת גלולה, ההורמונים לא הספיקו להיקלט בזרם הדם, וזה דומה לאי לקיחה. קחי את הגלולה הבאה בזמן, אך אם זה חוזר על עצמו באותו חודש דעי שאת אינך מוגנת.

ד"ר נגה פוקס - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!