שאלה - האם יש תועלת בנטילת סטטינים אחרי הפסקה?

השאלה:
האם נכון הוא שהפסקה בנטילת סימבקור 20 למשך כארבעה חודשים גורמת לכך שאין כל תועלת כאשר מחדשים את לקיחתו?


תשובה:


Simvacor היא תרופה מקבוצת הסטטינים, אשר מובילה לירידת רמת ה- LDL (הכולסטרול הרע) בדם. הסברה שהעלית בשאלתך אינה נכונה. גם לאחר הפסקה ממושכת של הטיפול בסטטינים, יש תועלת בנטילתם, והשפעתם על רמת ה- LDL נשארת. לכן, גם לאחר הפסקה של 4 חודשים, אם יש סיבה לעשות כן (רמות LDL גבוהות מהרצוי, מחלת לב), מומלץ לחדש את הטיפול.

חשוב לדעת שלעיתים אנו מפסיקים את הטיפול באופן יזום על מנת לראות האם יש שינוי ברמת שומני הדם גם ללא טיפול. הדבר יכול להוביל להפסקה קבועה של הטיפול בסטאטינים או לחידושם, בהתאם לרמת ה- LDL.

רפואה שלמה

ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!