שאלה - נשירת שיער אחרי שימוש בפלוטין

השאלה:
אני נוטלת כבר כמעט שנתיים פלוטין 20 מ"ג ליום. בשנה וחצי האחרונות אני סובלת מנשירת שיער רבה. האם ייתכן שזוהי תופעת לוואי מנטילת התרופה ?
ואם כן, מה ניתן לעשות בנידון?



תשובה:
נשירת שיער היא תופעת לוואי נדירה אך אפשרית של התרופה Flutine (או בשמה הגנרי Fluoxetine). במחקרים היא דווחה בפחות מ- 1% מנוטלי התרופה.
מאחר וקיימים גורמים אפשריים רבים אחרים לנשירת שיער, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

אם נשללו כל הסיבות האחרות - תוכלי לנסות להחליף את הפלוטין לתרופה אחרת מקבוצת ה- SSRI's (לאחר התייעצות עם הרופא המטפל).




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!