שאלה - שלשול ממושך בעקבות נטילת למיקטל וטגרטול

השאלה:
האם טיפול בטגרטול ולמיקטל יכול להביא לשלשול ממושך? לאו דוקא השילוב, אולי אחת מהתרופות. בירור מלא לשלשול לא הוביל לתוצאות.


תשובה:


אין עדות שהשילוב בין שתי התרופות מגביר את הסיכוי לשלשול, והשלשול לא מצוי ברשימת תופעות הלוואי של התרופות הללו, אך על כל אדם תרופות יכולות להשפיע בצורה אינדיבידואלית, והדרך היחידה לדעת בוודאות רגישות של אדם לתרופה מסויימת היא להפסיק ליטול אותה ולבדוק אם בעקבות הפסקתה נעלמים התסמינים.

אני חייב ליידע אותך כי השילוב של שתי תרופות אלו מגביר את פעילות אנזימי הכבד ומפחית את רמות הלמיקטל (לאמוטריג'ין) בדם. שילוב תרופות אלו מחייב מינון גבוה יותר של למיקטל. אני מקווה שאת מודעת לזה, ושהרופא המטפל בך בקהילה מודע לנטילת שתי התרופות יחד ונותן את לך מינון בהתאם.

להמשך בירור לגבי שלשול אני ממליץ לך לפנות לגסטרואנטרולוג בקהילה.

להלן שני קישורים לתרופות שאת נוטלת מתוך אינדקס התרופות של אינפומד, בהם תמצאי הסבר מעמיק יותר עליהן:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=253




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!