שאלה - האם תרופה נגד דיכאון יכולה להשפיע על ההריון?

השאלה:
אני מטופלת בלוסטראל (50 מ"ג ביום) מזה כשנה.
לאחרונה עברתי גרידה כיוון שהעובר לא התפתח (התגלה בשבוע 12. לא הייתה הפלה טבעית).
לפני ההריון התלבטתי רבות והחלטתי שבמצב נפשי רגיש שכזה לא כדאי להפסיק את הטיפול האנטי דכאוני, אבל כעת אני חוששת שהלוסטראל תרם להפסקת ההריון. לפני כן התייעצתי במרכז לייעוץ טרטולוגי ונאמר שהשימוש בטוח.
לקראת ההריון הבא, אני מתלבטת לגבי הפסקת הלוסטראל.


תשובה:

המרכז הטרטולוגי הוא הסמכות העליונה בהקשר של נטילת תרופות במהלך ההריון, ולכן אם נאמר לך שהשימוש בטוח הוא אכן בטוח.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!