שאלה - גלולות הרמונט והנקה

השאלה:
התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון מסוג הרמונט ביום ה-18 של המחזור (לאחר החלפה רצופה של גלולות סרזט שגרמו לדימומים רבים). מתי יגיע לי המחזור הבא? האם בתאריך הרגיל שלו, או לאחר סיום החפיסה? אני מיניקה הנקה מלאה והלידה היתה לפני 4 חודשים. האם יש איזושהי בעיה להמשיך להיניק עם גלולות הרמונט? אמרו לי שכמות החלב תרד.


תשובה:


הווסת אמורה להופיע בסיום חפיסת הגלולות החדשה. גלולות מסוג הרמונט מכילות הן פרוגסטרון והן אסטרוגן. המרכיב האסטרוגני עלול להשפיע על ההנקה. הבעיה היא בשלבים הראשונים של הנקה, שבהם הגלולה יכולה לגרום לירידה בייצור החלב, אך מעבר לחודשים ראשונים זו לרוב אינה בעיה, מכיוון שרמת ההורמונים בדם עם גלולות אלו דומה מאד לרמה שיש לכל אשה במסגרת המחזור החודשי הרגיל, רק שההורמונים מגיעים מבחוץ ומונעים מחזור רגיל וביוץ.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!