שאלה - הטיפול בהפרשות מצינור השופכה אצל גבר

השאלה:
לפני שלושה חודשים קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם ידידה, לאחר יומיים החלו הפרשות מהפין בנוסף לצריבה בעת מתן שתן. לא עברתי בדיקות כלשהן, וטופלתי באמצעות זריקת פניצילין ודוקסילין למשך עשרה ימים, פעמיים ביום. לאחר מכן, נראה שהטיפול עזר, אך למרבה הצער, התסמינים שציינתי לעיל החלו לשוב. טופלתי שוב בדוקסילין למשך עשרה ימים, ושוב התסמינים עברו לתקופה קצרה, ושוב חזרו.

פניתי לרופא אחר, ובעצתו נטלתי אופלוקס למשך 10 ימים, פעמיים ביום. שוב הסאגה חזרה על עצמה, אלא שלאחר מכן עברתי כמה בדיקות, כגון בדיקות שתן, תרבית, PCR כלמידיה וזיבה ועוד. מתוצאות הבדיקות ניתן ללמוד כי אני לא סובל מזיבה או מכלמידיה.

לאחר שהתסמינים לא חלפו טופלתי באמצעות Zeto פעמיים ביום למשך שלושה ימים, ועכשיו אני נוטל זינט 500 פעמיים ביום למשך 15 ימים. התסמינים עברו (כמו בשאר הפעמים), אבל אני חושש מהיום שלאחר סיום הטיפול. מה גם שכאשר אני מתבונן אל תוך הפין, אני יכול להבחין בנוזל שקוף.

האם הטיפול שקיבלתי נכון? אני די מיואש. והאם הנוזל השקוף מעיד על קיום של חיידקים?


תשובה:


לחזרה של תסמינים הקשורים בהפרשות או צריבה בצינור השופכה (urethritis) בגבר יכולות להיות מספר סיבות:

טיפול שאינו מכוון טוב לחיידק הגורם. חיידק הזיבה, למשל, עמיד במקרים רבים בארץ לפניצילין ולאנטיביוטיקה ממשפחת הפלורוקווינולונים (כמו האופלוקס) שקיבלת, ולכן יכול להיות שהאנטיביוטיקה שנטלת השפיעה רק באופן חלקי.

יכול להיות שאתה טופלת כיאות, אבל בת הזוג לא טופלה, ויש זיהום חוזר (המכונה זיהום פינג פונג). חשוב ששני בני הזוג יטופלו בו זמנית על מנת למנוע זיהומם חוזרים.

יכול להיות שהזיהום נגרם על ידי גורם שאינו מהחיידקים הרגילים, כמו נגיף ההרפס למשל, או חיידקים לא טיפוסיים. על גורמים אלה ניתן לעלות בבדיקה מיוחדת, למשל בדיקה גנטית של מקטעי חיידקים מהשתן, בדיקה המכונה PCR, או בתרבית מההפרשה, למשל לאיתור הרפס.

סיבות אחרות כמו אלרגיה או דלקת לא ספציפית אחרת.

את הבדיקה הכוללנית ניתן לבצע במרפאה למניעה וטיפול מחלות מין בתל השומר (טלפון לקביעת תורים: 5304937 03).

בברכה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!