שאלה - כאבי שרירים ועליה ב-CPK אחרי נטילת סימוביל

השאלה:
אני בת 65. נמדד אצלי ערך CPK של 259 לאחר שבועיים של לקיחת סימוביל. אני סובלת מכאבים בגוף עד כדי כך שאיני יכולה ללכת. הפסקתי את נטילת התרופה. האם זה עובר? וכמה זמן זה נמשך? האם נגרם לי נזק? האם זה יכול להיות התחלה של ניוון שרירים? איך יודעים?


תשובה:


כאבי שרירים ועליה ברמת האנזים CPK הם תופעה מוכרת בנטילת סימוביל. טוב שהפסקת לקחת את התרופה. היות שהסימפטומים הופיעו בעקבות נטילת התרופה, ניתן להניח כעת כי התופעות היו כתוצאה מכך. פגיעה שרירית כתוצאה מנטילת סימוביל היא הפיכה, כלומר לא צפוי להישאר נזק. יש לחזור על בדיקת ה- CPK בעוד כשבוע-שבועיים. אנא פני לרופא המשפחה לצורך ייעוץ ומחשבה על שינוי התרופה.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!