שאלה - היעדר וסת אחרי ירידה במשקל

השאלה:
בשאלתי הקודמת ציינתי שעקב ירידה במשקל של 15 ק"ג נפסקה הווסת. הרופא רשם לי את הגלולה יסמין להסדרת המחזור.
בתשובתכם ציינתם שעל מנת להשיב את הביוצים עלי לעלות במשקל.
עלי לציין שהיום אני נמצאת במשקל תקין (64 ק"ג ,גובה 170 ס"מ), ואני אוכלת בין 1300-2000 קלוריות ליום. אז זה לא אומר שאני צריכה לעלות בחזרה במשקל. יתרה מזאת, לא הבנתי מה הכוונה של הטיפול הזה שניתן, כלומר עכשיו יש לי הדמיה של וסת, וכשאני אפסיק לקחת את הגלולה לגמרי המחזור אמור לחזור כרגיל? כלומר המטרה של לקיחת הגלולה היא רק כדי לעורר את המערכת בגוף, ולבסוף המערכת אמורה לפעול לבד ?


תשובה:

אם את במשקל תקין, תיתכן התאוששות של הציר ההורמונלי שאחראי על ביוצים. הגלולה למניעת הריון לא תורמת בשום אופן לחזרת המחזור, היא אינה מעוררת שום מערכת. רק אורח חיים נכון מגביר את סיכוייך להחזרת הציר ההורמונלי לתקנו.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!