שאלה - נטילת פרוברה להחשת המחזור

השאלה:
בעבר נטלתי גלולות למניעת הריון במשך 4 שנים ברציפות. לאחר הפסקתן סבלתי מהיעדר מחזור לתקופות ממושכות, אך מקץ שנתיים בערך המחזור החל להיות סדיר. חודש אחד סבלתי מכאבי מחזור חריגים ואף אושפזתי בשל כך להשגחה של 3 ימים, ולא ידעו לומר לי מה הבעיה. תחילה טענו שזהו היפוך שחלה או דלקת באגן, והועלתה אפשרות של ניתוח לבדיקת מקור הכאב.

לאחר ששוחררתי הלכתי לרופאת הנשים, שנתנה לי יסמין בטענה שנטילת הגלולות מפחיתה כאבי מחזור. נטלתי את הגלולות במשך שנה.

כעת אני נשואה ומעוניינת בהריון. הפסקתי את נטילת הגלולות כבר לפני 9 חודשים, ועדיין אין לי מחזור סדיר. הרופאה רשמה לי פרוברה 5 מ"ג והפנתה אותי לאולטרסאונד זקיקי. האם אני צריכה לעבור בדיקות נוספות לפני נטילת הפרוברה? אם כן - מהן?




תשובה:


אין שום סיבה לעבור בדיקות לפני נטילת פרוברה (Medroxyprogesterone). נטילת הפרוברה תגרום למחזור, ואני משערת שלאחר קצת פחות משבועיים תעשי את האולטרסאונד בכדי לראות אם ישנו זקיק מוביל המעיד על ביוץ.

בהצלחה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ