שאלה - דימום מסיבי אחרי תום המחזור

השאלה:
יש לי דימום מסיבי כשבוע בהמשך למחזור רגיל שהיה שבוע לפני כן. רופא המליץ לי על גרידה להפסקת הדימום. האם זה הכרחי? האם הדימום יכול להיפסק מעצמו? ומה הסיכונים שאני לוקחת אם לא אעשה גרידה?


תשובה:


תשובתי מוגבלת, מכיוון שאין באפשרותי לבדוק אותך, ואין לי מידע לגבי ההיסטוריה הרפואית שלך על מנת להבין מהי הסיבה לדימום. דימום מסיבי גורם לאיבוד דם מהיר, מה שיכול לגרום לאנמיה, שוק היפוולמי וסיבוכים נוספים.

הגרידה יכולה לעצור את הדימום וכן לסייע באבחון מקור הדימום. יש סיכוי כי הדימום יפסק בעצמו, אך אין זה בטוח, ולכן לא הייתי לוקחת את הסיכון.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!