שאלה - איחור במחזור לאחר הפסקת גלולות למניעת הריון

השאלה:
אני בת 19, חיילת. לפני כ-7 חודשים התגייסתי לצבא. באותו חודש קיבלתי מחזור, ומאז לא קיבלתי מחזור. הופניתי לרופאת נשים שניסתה לתת לי גלולות למניעת הריון ללא בדיקות. עקב המלצת רופאת היחידה עשיתי בדיקות דם ואולטרסאונד.

לפני כשנה לקחתי גלולות כאמצעי מניעה ( פמינט ומאוחר יותר אורתו ציקלן), ועקב מצבי רוח, כאבי ראש, בחילות, סחרחורת, השמנה ועוד שלל תופעות לוואי הפסקתי על דעת עצמי את השימוש בהן. עד גיל 16 המחזור שלי לא היה סדיר, כנראה בגלל תזונה לקויה. מגיל 16, לפני השימוש בגלולות, המחזור היה סדיר.

לאחר הפסקת השימוש בגלולות איחר לי המחזור בחודשיים, לאחר מכן שוב בכשלושה חודשים. עכשיו הוא מאחר ב-7 חודשים. כמו כן הופיע אקנה שהתחלתי לטפל בו
באמצעות מינוציקלין במינון של 100 מ"ג ליום. ירדתי במשקל באופן טבעי את מה שהעליתי עם השימוש בגלולותץ גובהי 170 ס"מ ואני שוקלת 54 ק"ג.

אלה תוצאות בדיקות דם הורמונליות שעשיתי:

FSH 4.76 mIU/mL
LH 22.1 mIU/mL
TOTAL TESTOSTERONE 71.5 NG/DL

אלה תוצאות בדיקת האולטרסאונד:

רחם הודגם בגודל ונח תקינים, ממדיו כ-7.9x3.6x3.2 ס"מ.
שחלות הודגמו בגודל ומרקם תקינים ללא ציסטות בתוכן.
גודל של שחלה שמאלית: 2.7 ס"מ
גודל של שחלה ימנית: 2.7 ס"מ
לא הודגם נוזל חופשי באגן.

לפני יומיים קיבלתי מחזור. האם האיחור במחזור נובע מתופעת לוואי של הגלולות, או שמא יש לי שחלות פוליציסטיות? אם כן, כיצד אפשר לטפל בזה מבלי לקחת שוב גלולות?


תשובה:


בדיקות הדם והאולטרסאונד תקינים. אינך סובלת משחלות פוליציסטיות, או מכל הפרעה הורמונלית אחרת. האיחור במחזור יכול היה להיגרם על ידי סיבות אחרות, כגון מתח נפשי, תזונה לקויה, שינויים באורח החיים (כגון צבא) ועוד. לאחר הפסקת גלולות קורה שישנו שיבוש בסדירות המחזור.

הסדרת המחזור באמצעות טיפול תרופתי נעשית על ידי נטילת הורמונים, גלולות למניעת הריון. ישנם סוגים רבים של גלולות, יתכן כי אלו שנטלת לא התאימו לך ועליך לנסות סוג אחר. נטילתן יכולה גם לעזור עם האקנה.

דרך נוספת במקרה שלך יכולה להיות פשוט סבלנות, כלומר להמתין שהגוף יחזור לאיזון הורמונלי כמו שהיה לפני שהתחלת עם הגלולות.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!