שאלה - חשש לעקמת אצל תינוקת

השאלה:
הבת שלי בת חודש ימים בדיוק. כבר יומים אני מבחין שהבטן שלה נוטה יותר לצד שמאל. האם מדובר בעקמת? האם בגיל זה אפשר לאבחן עקמת? ומה אפשר לעשות אם יש?




תשובה:


על מנת לאבחן עקמת בתינוקות נחוצה בבדיקת רופא ילדים או אורתופד. ישנם בהחלט מקרים בהם מאובחנת עקמת מגיל הלידה ועד לגיל שלוש שנים, אף על פי שאבחנה בגיל זה פחות שכיחה.

הטיפול בעקמת בגילאים צעירים תלוי מאוד במצבו של עמוד השדרה בעת האבחנה, ובהיות המצב סטטי או כזה המתקדם במהירות. הטיפול יכול להיות בעזרת רתמות שונות, תרגילים שונים, וניתוחים של עמוד השדרה. בחלק מן המקרים, הילדים פשוט נמצאים במעקב ואין צורך בטיפולים.

תוכל לקבל מידע רב בנושא העקמת דרך מנוע החיפוש של פורטל אינפומד.

בברכה,

ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל