שאלה - דלקת לאחר טיפול שורש

השאלה:
לפני כשבועיים החלו לי כאבים חזקים בשן תחתונה שיש בה טיפול שורש וכתר. ניגשתי לרופא, הוא צילם ואמר שיש דלקת חמורה. נתן לי אדויל ואנטיביוטיקה. לאחר יומיים הכאב נעלם. בצילום נמצא שטיפול השורש שישנו בוצע כיאות, אבל למרות זאת אין מנוס מלהסיר את הכתר ולבצע חידוש טיפול שורש. הרופא אמר שגם חידוש טיפול השורש לא בהכרח ימנע את הופעת הדלקת בשנית. אני כבר שבועיים אחרי ואין לי כאבים וחשבתי אולי להניח לעניין ולראות אולי הדלקת לא תשוב. שיתפתי את הרופא בלבטיי והוא הסתייג וטען כי חייבים לבצע הסרת הכתר וטיפול מחודש של השורש, כיוון שהדלקת איכשהוא עדיין שם גם אם לא כואב, והיא עלולה לפגוע בעצם. שאלתי: מה צריך לעשות במקרה כזה?




תשובה:

לשאלתך אין תשובה חד- משמעית, וההחלטה על דרך הטיפול מורכבת מהרבה גורמים עליהם מסתמך הרופא.

ראשית, במידה וישנה דלקת צריך לטפל בהקדם ללא קשר לקיומו של כאב.

ישנם מספר נתונים שיש לשקול: האם הכתר תקין, האם טיפול השורש נראה תקין בצילום הרנטגן, מה המצב הפריודונטלי ( מצב העצם והחניכיים מסביב לשן), מהן אפשרויות השיקום לאחר מכן וסיכויי ההצלחה בחידוש הטיפול.

במידה וכל הפרמטרים תקינים וישנה בעיה ממוקדת בחוד השורש, ניתן לשקול ביצוע ניתוח אפיסקטומי (APICOECTOMY) ובכך להימנע מחידוש הטיפול והסיכונים הכרוכים בו.

בהצלחה ,
ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל