שאלה - שלשולים והקאות בהריון

השאלה:
יש לי קלקול קיבה, שמתבטא בשלשולים מרובים ובהקאות במשך 12 השעות האחרונות. אני מנסה לשתות הרבה, אך מה שמדאיג אותי זה שאני בהריון. האם זה יכול לגרום נזק לעובר?


תשובה:


בדרך כלל וירוסים או חיידקים שגורמים לקלקולי קיבה אינה מזיקים לעובר. הדבר היחיד שחשוב להקפיד עליו הוא למנוע התייבשות, שעשויה להגיע בעקבות השלשולים וההקאות. חשוב להקפיד על שתיה מרובה. כמו כן אם קלקול הקיבה נמשך, אני ממליצה לפנות לרופא, שכן יש לדאוג גם לאיזון של המלחים והמינרלים בגוף.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!